Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metallica – “Moth Into Flame”

Metallica

De mannen van Metallica brengen op 18 november een nieuwe plaat uit. Eerder konden we daar al “Hardwired” uit horen. Het is alweer acht jaar geleden dat de metalpioniers een plaat uitbrachten dus het werd wel eens tijd voor wat nieuw werk. Nadat we de twee songs hoorden, kunnen we alvast concluderen dat Hardwired…To Self-Destruct een stevige herriemaker zal zijn, maar dat was te verwachten. De video kan je bekijken op de site, hieronder kan je luisteren naar de song.

“Moth Into Flame” is een zes minuten durende epos met riffs met een James Hetfield op zijn best, drums die je blijven achtervolgen en een vette gitaarsolo om het plaatje compleet te maken. De song is iets progressiever dan “Hardwired” maar bevat evenveel vuur en snelheid zodat je niet anders kan dan eens te headbangen. Lekker refrein dat blijft hangen en een zware gitaarmelodie doorheen de volledige song die het hoofd penetreert met hels lawaai (in de positieve zin). Het neigt net niet naar een death metal track maar doet wel wat denken aan hun periode van …And Justice For All. Speed metal op zijn hardst en iets waar Metallica het best in is.

Tumblr / YouTube / Site / Instagram / Twitter / Facebook

3003 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bokassa - "So Long, Idiots!"

Na een afwezigheid van anderhalf jaar maken wij onze borst opnieuw nat voor het Noorse powertrio Bokassa. Het trio debuteerde in 2017…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (29 maart - 4 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….
LiveRecensies

Metallica @ Koning Boudewijnstadion: Als een kanonskogel

Het was van 1988, ongeveer dertig jaar, geleden dat Metallica nog eens een optreden deed in Brussel. En het werd een superdeluxe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.