Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party – “Stunt Queen”

bloc_party_2016_01_-_please_credit_rachael_wright_-_hi_1024_739

Wij zijn er nog steeds heilig van overtuigd dat Bloc Party nooit meer hetzelfde zal zijn. Sinds de release van Hymns zijn wij alle geloof in een goeie Bloc Party kwijt. Live konden ze ook al niet meer overtuigen dus het is vreemd dat ze zelfs nog met nieuw werk komen. Toch geven we hen voor dit nieuw werk het voordeel van de twijfel, ze proberen op zijn minst. Het nummer komt er nadat ze hun grootste show ooit spelen in de VS, wat op zich vreemd is omdat er nog maar twee originele leden overblijven.

“Stunt Queen” is het eerste nummer dat met de volledig nieuwe bezetting is geschreven. De song blijft vooral qua grote basis in het verlengde van Hymns liggen maar heeft ook wat gitaren die aan “Banquet” doen denken. Toch gaan we niet gaan vergelijken met Silent Alarm want het is lang niet zo goed. Synths zijn er in overvloed en dat is net wat we niet nodig hebben van Bloc Party. Ze zijn te weerbarstig en passen niet in het geheel. We gaven het een kans maar voor ons is deze Bloc Party 2.0 toch iets wat we liefst zo snel mogelijk zien verdwijnen.

Site / Facebook / Twitter / Tumblr / YouTube

20 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief