Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thee MVPs – “Slimelord”

Thee Mvps

Als een band zijn naam laat beginnen met “Thee” dan weet je meteen dat het goed zit. Denk maar aan Thee Oh Sees, Thee Attacks, Thee Headcoatees of Thee Commons. Bij Thee MVPs (Thee Most Valuable Players) kan je dus al van bij de naam aannemen dat ze muziek maken die lekker ronkt. De band uit Londen brengt met “Slimelord” de eerste single op het nieuwe No Iguana Records. Dat label doet enkel 7″ en werd opgericht door tatoo-artieste Rebecca Vincent en haar man Lee Vincent (die vroeger nog bij Pulled Apart By Horses drumde).

Kort samengevat geeft Thee MVPs ons op “Slimelord” riffs, veel riffs. Volgens de band bevat het op zijn minst vier ‘massive’ riffs, als dat niet mooi is. Het doet wat denken aan Black Sabbath, Ty Segall of Fuzz (toevallig kwam het idee voor deze song nadat ze een optreden zagen van deze laatste band). Een venijnige song dat al van in het begin vernietigend te werk gaat. Het nummer zelf gaat over vuile mannen die proberen mensen te betasten tijdens een concert. Met dit nummer jagen ze die gasten alvast schrik aan! Tijdens het middendeel komt de band even op adem om daarna weer alles aan grut te spelen. Geniale song met een vette solo op het eind om zo de perfecte garagetrack neer te zetten.

Facebook / Twitter / Instagram

3588 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Upchuck - "Freedoom"

Vorig jaar waren we ferm onder de indruk van het debuut van Upchuck. De band uit Atlanta maakte toen furore met debuutalbum…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Void"

In een chaotische wereld van luide gitaren en versterkers die op het maximum staan, is Ty Segall als een opgeschud blikje frisdrank;…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MAY-A - "Something Familiar"

Maya Cumming is een Australische singer-songwriter, bekend onder de artiestennaam MAY-A en hoewel de naam bij veel mensen waarschijnlijk nog geen belletje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.