Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thee MVPs – “Slimelord”

Thee Mvps

Als een band zijn naam laat beginnen met “Thee” dan weet je meteen dat het goed zit. Denk maar aan Thee Oh Sees, Thee Attacks, Thee Headcoatees of Thee Commons. Bij Thee MVPs (Thee Most Valuable Players) kan je dus al van bij de naam aannemen dat ze muziek maken die lekker ronkt. De band uit Londen brengt met “Slimelord” de eerste single op het nieuwe No Iguana Records. Dat label doet enkel 7″ en werd opgericht door tatoo-artieste Rebecca Vincent en haar man Lee Vincent (die vroeger nog bij Pulled Apart By Horses drumde).

Kort samengevat geeft Thee MVPs ons op “Slimelord” riffs, veel riffs. Volgens de band bevat het op zijn minst vier ‘massive’ riffs, als dat niet mooi is. Het doet wat denken aan Black Sabbath, Ty Segall of Fuzz (toevallig kwam het idee voor deze song nadat ze een optreden zagen van deze laatste band). Een venijnige song dat al van in het begin vernietigend te werk gaat. Het nummer zelf gaat over vuile mannen die proberen mensen te betasten tijdens een concert. Met dit nummer jagen ze die gasten alvast schrik aan! Tijdens het middendeel komt de band even op adem om daarna weer alles aan grut te spelen. Geniale song met een vette solo op het eind om zo de perfecte garagetrack neer te zetten.

Facebook / Twitter / Instagram

19 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief