Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice – “Randy”

Lezende beren, bij het horen van de nieuwe single van Justice (Jus†ice) bonden we meteen onze disco-dansschoenen aan!

Justice afb

De Franse rakkers Gaspard Augé en Xavier de Rosnay hintten al sinds juli naar een terugkeer. Op het Catalaanse Sónar festival dropte Dj Busy P namelijk al onverwacht een eerste single van het duo, wat “Safe and Sound” bleek te zijn.

Hun internationale kruistocht langsheen de danstempels met het voorgaande album “Audio, video, disco” kwam eind november 2012 ten einde. Een kleine twee jaar later trok het eletrodance-broederpaar al de studio om aan het nieuwe materiaal te werken.

Met “Randy” bellen ze niet aan, kloppen ze ook niet op je muzikale voordeur, maar beuken ze hem gewoon in. “Then next time, don’t shoot low Aim it high” wordt er gezongen en dat hebben deze twee zeker gedaan. Het nummer voelt erg jaren 70 aan en brengt een non-gitaristische Soulwax-vibe met zich mee.
Wij mijmerden over wat mogelijke invloeden kunnen geweest zijn en dat bracht ons onder meer bij acts als Bee Gees, MGMT en Gotye. We belandden zelfs bij onderstaande klassieker.

Opzwepend, stevig en gedurfd zijn maar enkele van de kernwoorden waaraan we denken terwijl we de veters van onze dansschoenen dichtstrikken. Mocht EA Sports nog op zoek zijn naar een geschikte plaat om in de playlist van de nieuwste FIFA-versie te proppen, dan bevelen we deze elektronische discoplaats warm aan. “Randy” zal sowieso te vinden zijn op het nieuwe album “Woman“. Het volledige album zal eind dit jaar voor eenieders gehoorgang beschikbaar zijn.

Het is nog wat afwachten of onze zuiderburen met deze plaat bij ons de boel zullen komen platspelen, we hopen uiteraard van wel.

In tussentijd kun je Gaspard en Xavier via onderstaande linkjes op de voet blijven volgen.
Facebook / Website

 

PS: Wie danst er met ons mee?

141 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Sophie Ellis-Bextor @ La Madeleine: Zoete, zittende disco

Met haar swingende en dansbare songs weet Sophie Ellis-Bextor, aka ‘the queen of dancepop’, al zo’n twintig jaar de liefhebbers van het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Shears – “Too Much Music”

De titel “Too Much Music” doet vermoeden dan Jake Shears het even gehad heeft met muziek, maar het tegenovergestelde is waar: op…
AlbumsRecensies

SG Lewis - AudioLust & HigherLove (★★★½): Twee gezichten

SG Lewis is begin 2023 al geen onbekende meer in de elektronische, synthpop sferen. De Britse songwriter, dj en producer is 28…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.