Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings Of Leon – “Waste A Moment”

Kings of Leon

Kings Of Leon liet alweer even niet van zich horen. Zijn de southern-fried rockers, zoals ze dat omschrijven, wel nog steeds relevant? In 2013 kwam Mechanical Bull uit wat op zich niet zo’n topplaat was. Beter proberen dus, en dat doen ze later dit jaar met hun zevende plaat Walls. De naam staat voor We Are Like Love Songs en dus kunnen we zeggen dat Kings Of Leon een liefdesplaat gaat maken. De plaat vertelt alvast de persoonlijke verhalen van de bandleden. Caleb Followill behoudt alvast zijn unieke stem en doet hier dan ook mee wat we van hem verwachten: een zwoele invloed brengen.

Met verschillende teasers kondigde Kings Of Leon de nieuwe single aan. Was dat nodig? Nee, maar het creëert wel een hype voor de fans en dat is goeie marketing. De zuiderse blues/country/woestijnrock van de band blijft overeind op “Waste A Moment” en ook de kater van de vorige plaat spoelen ze wat door. De band speelt minder als machine en meer met gevoel, dat zeggen ze toch zelf. Het refrein is weer gigantisch en perfect om volle stadia mee te entertainen.

Ze behouden de rustige sfeer die op de laatste platen te vinden was, maar steken er wel ook wat referenties naar oud werk in. De meezingwaarde is subliem en de gitaren perfect afgewerkt. Als we van “Waste A Moment” kunnen uitgaan, zou die nieuwe plaat wel eens erg fijn kunnen worden.

Site / Facebook / Twitter / YouTube

3692 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Power”

Het zou clichématig zijn om alweer over dat magische Haagse duinwater te beginnen, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Er komt…
AlbumsRecensies

Luke Combs - Fathers & Sons (★★★): Mijmeren over het leven als vader

Er was vorige zomer geen ontkomen aan Luke Combs in Amerika. Met zijn cover van Tracy Chapmans “Fast Car” teisterde hij elk…
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.