Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sylvan Esso – “Radio”

sylvan-esso-compressed

Sylvan Esso, het electropop duo met Amelia Meath en Nick Sanborn, bracht in 2014 de naamloze debuutplaat uit. Toch klinkt het debuut tegenwoordig nog steeds even fris en monter als toen, wat erg straf is voor een moderne muziekgroep. Tegenwoordig bevindt de band zich zelfs al in een meer mainstream publiek wat erg verrassend moet zijn voor het duo dat wortels heeft in het folkgenre. Hun dansbare pop is iets wat iedereen kan smaken en Meath weet hoe ze een publiek moet betoveren.

Sinds dat debuut was er niets nieuw uitgekomen van de groep, maar nu worden ze toch slaven van de radio. Het nummer begint met diepe synths die wat doen denken aan Hot Chip, LCD Soundsystem en Soulwax. De song is een vernietigende kritiek op de publiciteit dat muziek altijd moet hebben, het moet zoveel mogelijk publiek bereiken. Wanneer de karakteristiek acrobatische stem van Amelia Meath er bij komt, is er een soort van speelsheid in het nummer. Een resoluut catchy ritme maakt van “Radio” een extreem funky en dansbaar nummer. In 2017 zou de nieuwe plaat uitkomen.

Site / YouTube / Facebook / Twitter

2 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief