Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Hooton Tennis Club – “Katy-Anne Bellis”

HootonTennisClub-The_Social-London-270415-Siamak_Amini-15_1024_683

Vorig jaar bracht Hooton Tennis Club een geweldige plaat uit in de vorm van Highest Point In Cliff Town. In Groot-Brittanië wisten ze hiermee een tamelijk groot publiek te bereiken, buiten het thuisland ging het wat moeilijker. De band geeft de moed niet op en komt op 21 oktober met Big Box Of Chocolates. Als de plaat zo lekker smaakt als die chocolade, mag je hem zeker noteren. Ze hebben alvast een legendarische producer weten vast te leggen: Edwyn Collins.

Eerste single van de plaat “Katy-Anne Bellis” is een ode aan een ex-huisgenoot van één van de bandleden. Het gaat over de verhuis en de pogingen om het contact met elkaar niet te verliezen. Het nummer op zich is eerder terughoudend in vergelijking met hun vorig werk. Wat kalmer maar toch een aangenaam rammelend rocknummer. Na iets meer dan een minuut haalt de band toch flink uit, met een lekkere gitaarsolo tot gevolg. Denk bij Hooton Tennis Club aan Parquet Courts, Pavement of Dinosaur Jr. Op 19 november staat de band in Botanique Brussel, twee dagen later staan ze in Paradiso Amsterdam.

Facebook / Twitter / YouTube

31 augustus 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief