Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Chaplin – “Quicksand”

13879224_1641339266181512_7228929994796203958_n

Na jaren van succes als leadzanger bij de Britse alternatieve rockformatie Keane gooit Tom Chaplin met zijn eerste soloplaat het roer (alhoewel niet volledig) om. Hij volgt hierbij het muziekparcours van Richard Ashcroft die na het verlaten van zijn (cult)band, The Verve, ook onder eigen naam de solo tour opging. Ook de muziekstijl van beide Britten zijn gelijklopend. Het is nog wachten tot half oktober op de komst van de LP ‘The Wave’ maar als voorsmaakje krijgen we, na het eerdere ‘Hardened Heart’, alvast de aardige single ‘Quicksand’ opgediend.

De piano, toch een typisch Keane-ingrediënt, wordt bij dit soloproject naar de achtergrond verdrongen. Deze muzikale ingreep plaatst de stem nog meer in de spotlights. Zo krijgt Chaplin de kans om met zijn machtige uithalen de luisteraar helemaal mee op sleeptouw te nemen langsheen ‘a bumpy road’ waarbij de typische Keane-sound overeind blijft.

Het nummer balanceert letterlijk tussen melancholie en hoop met niet mis te verstane strofes als “Time’ s gonna work you over” en “We we’ll patch it up, we’ll work it out”. Welke stem is beter dan die van Chaplin om deze rollercoaster aan gevoelens te verwoorden? De voormalige Keane-frontman kampte zelf jarenlang met (terugkerende) drugs- en drank demonen en hing geregeld uitgeteld in de touwen. Als jonge vader lijkt Chaplin zelf ook verantwoordelijker en rijker in het leven te staan en blijft de boodschap op het einde overwegend positief.

Met dit nummer reikt Chaplin een reddingsboei aan in barre tijden. Hij spoort ons aan om na het vallen weer overeind te krabbelen en met hernieuwde moed door te gaan.

Wij kijken alvast uit naar 14 oktober en beloven goed uit te kijken om ondertussen zelf niet in drijfzand te belanden!

Facebook / Instagram / Youtube / Twitter / Site

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Camille Camille - Could You Lend Me Your Eyes (★★★★): Melancholische folk uit het hart

Dat De Nieuwe Lichting een springplank voor je muzikale carrière is, is ondertussen algemeen geweten. Camille Willemart wist tijdens haar deelname in…
AlbumsRecensies

Imagine Dragons – Mercury – Act I (★★): Buitenaards matig

‘Naar de sterren en daar voorbij’, moet Imagine Dragons gedacht hebben bij het opnemen van haar vijfde plaat, Mercury – Act I….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power (★★★★½): Smaakvolle cocktail van stijlen en genres

Nadat de afgelopen maanden via sociale media veel hints gelost werden, is het vierde album van Halsey (echte naam Ashley Frangipane) If…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.