Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir”: All We Expected

All We Expected

Op 17 september is er de tweede editie van ons rock ‘n’ roll/indie event Dansende Beren #2. We zijn verheugd en erg blij om te kunnen aankondigen dat de headliner van deze avond All We Expected is. De band bevond zich in onze top 15 van beste Belgische singles in 2015 met We’re Not Born To Live Like Brutes en dat zullen we nu hoogstwaarschijnlijk live te horen krijgen. De band komt uit Izegem/Lendelede maakt post rock (met wat metal-invloeden) met een zwaar emotioneel gehalte. Denk Russian Circles, Explosions In The Sky of Caspian.

Gedreven door ruwe energie brengt de band een mix van donkere atmosferen, melodische baslijnen en beukende drums. Iets helemaal anders dus dan The Simple Pigeons op onze eerste editie. Alle genres zijn dus welkom bij Dansende Beren. Door op onze evenementen telkens een ander genre te programmeren laten we ook iedereen kennis maken met de Dansende Beren. Live komt post rock altijd een beetje beter tot zijn recht en ook All We Expected laat niemand onberoerd, iedereen aanwezig dus!

We stellen All We Expected graag op een originele manier aan jullie voor, aan de hand van hun muzieksmaak. Wij gaven hen vrijheid in vragen en antwoorden, leer hen hier wat beter kennen!

Je mag je band voorstellen met behulp van één klassieker, welke?

Guillian: “Mambo Nr. 5 van Lou Bega”, omdat we zo’n chick magnets zijn. In een van de reviews van onze laatste release werden we zelf omschreven als jonge, gladgeschoren puppy’s die wel eens zouden kunnen thuishoren op de pagina’s van Teen Beat magazine, dus wie zijn wij om dat tegen te spreken… Nee, het is eigenlijk bijzonder moeilijk om onze band voor te stellen aan de hand van één klassieker, net omdat er binnen ons genre nog niet echt sprake is van klassiekers. Je kan natuurlijk altijd doorverwijzen naar grootheden binnen het wereldje zoals Caspian, Explosions in The Sky en Mogwai, maar vermoedelijk word je daar niet bijster veel wijzer van.”

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Artuur: Eigenlijk willen we maar twee zaken en dat is veel spelen én voor een geïnteresseerd publiek spelen. Als we dan echt een locatie zouden mogen kiezen, dan wordt dat waarschijnlijk ergens in een bos, ergens in de ongerepte natuur in IJsland, of misschien zelfs in een oude, leegstaande fabriek. In de natuur mogen spelen zou sowieso de max zijn. Onze muziek voelt, voor ons althans, zo organisch aan dat het ook de meest logische keuze zou zijn. Een leegstaande fabriek zou ook super zijn, zeker omdat we wel houden van het sfeertje dat er in dergelijke verlaten locaties meestal hangt. Een donkere, r(a)uwe sfeer.

FactoryMilwaukeeWis

Wat is het beste nummer om bij te vrijen?

Artuur: Voor passionele seks eens een puur postrockplaatje opleggen, dat werkt sowieso. ‘Your Hand in Mine’ van Explosions in The Sky is er zo eentje. Maar goed, da’s allemaal afhankelijk van je mood op dat moment, niet waar? Kan vanalles zijn, al zou ik niet onmiddellijk op Radium van bil gaan.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Artuur: Burial; zo weet ik eindelijk wie er achter al die gigantisch goeie platen zit en wat voor persoon hij is.

Als je ooit een soundtrack zou mogen maken voor een serie/film, welke zou het zijn?

Guillian: Doorheen de jaren heb ik al verschillende films en series gezien die werkelijk gedragen werden door de muziek van fantastische post-rock bands. Denk maar aan de Franse topserie ‘Les Revenants’ waarvoor Mogwai een waanzinnig goede soundtrack schreef of Carl Theodor Dreyer’s klassieke stille film ‘Vampyr’ uit 1932, die in 2013 van een nieuwe soundtrack voorzien werd door Year Of No Light.
Een specifieke film of serie kunnen we er niet meteen op plakken, maar voor ons zou het zeker iets moeten zijn met een grimmig, donker sfeertje. Artuur en ik zijn actief binnen het film- en televisiewereldje, dus wie weet…”

Welke artiest is underrated en welke artiest is overrated?

Guillian: Er zijn veel underrated artiesten, maar dan ook echt, echt enorm veel! Er eentje uitkiezen die voor ons vier heel veel betekent, is niet echt een moeilijke opgave: MIAVA steekt er met kop en schouders bovenuit.
Overrated artiesten noemen ligt moeilijker. Ik kan er tientallen noemen die door andere mensen wellicht verafgood worden, maar ja, over smaken en kleuren…

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Artuur: Hangt af van hoe je wakker wilt worden! Als je rustig wakker wil worden en nog eventjes wil blijven liggen en dromen dan zou je bijvoorbeeld ‘Planetary Medicine’ van Entheogenic kunnen instellen als wekker. Als je liever direct opstaat, je tanden poetst en eet binnen de duur van één nummer dan kun je bijvoorbeeld voor ‘Nobody More Than You’ van Arms and Sleepers gaan. Maar ook hier weer: alles hangt af van de gemoedstoestand. Als ik opsta, leg ik onmiddellijk muziek op. En dan heb je de keuze, want je weet hoe je je voelt. Een wekker daarentegen, dat haat ik.

Wie is jullie absolute idool?

Martijn: “Sowieso Katy Perry!”

All We Expected is op 17 september te zien in Cirque op Dansende Beren #2, allen daarheen!

3366 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai - "Boltfor"

Iedere keer dat Mogwai nieuwe muziek uitbrengt, beginnen we met plezier onze oren te spitsen. De laatste release van de band, As…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk: Mogwai, dEUS, Noordkaap, The Vaccines en meer!

Nu de grote festivals die ons land rijk zijn bijna allemaal klaar zijn met het bekendmaken van hun affiches, blijft het voorlopig…
AlbumsFeatured albumsRecensies

caroline - caroline (★★★★½): Geduld is een schone deugd

Uit Britse klei kan je blijkbaar de beste nieuwe rockbands boetseren. Pas als je eens een lijstje maakt van al het gitaargeweld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.