Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six – “Night People”

14103056_10154036026009751_6899176572881866208_o.jpg

Het teasen van You Me At Six kent eindelijk zijn einde. Na negen dagen spannend afwachten, kregen we gisteren hun nieuwe single ‘Night People’ te horen. Zijn we fan? Wel, we zijn er nog niet helemaal uit. You Me At Six lijkt op deze nieuwe plaat voor een toch wel compleet andere sound te gaan. De gelijkenissen met Royal Blood zijn hierbij niet ver weg.

In ‘Night People’ ligt het ritme duidelijk een stuk trager (vooral in de zang) dan in de oudere, erg uptempo nummers van de band. De single start met krachtige gitaren en een zeer aanwezige drum. Gedurende de gehele drie minuten blijven vooral de snerpende gitaren overheersen. Het poppunk gehalte dat op vorige albums sterk aanwezig was, lijkt hier volledig plaats te maken voor een pure poprock sound. You Me At Six maakte op hun laatste album ‘Cavalier Youth’ ook al een duidelijke shift naar een meer popsound, met ‘Night People’ lijken ze die richting aan te houden. Het is duidelijk dat de band mikt op een breder publiek.

Een slecht nummer is ‘Night People’ zeker niet en we zijn er van overtuigd dat veel mensen het zullen smaken (vooral poprock fanaten). Toch heeft het bij ons iets meer moeite om te overtuigen. Wij wachten nog steeds op een comeback van de oude You Me At Six anno ‘Bite My Tongue’ en ‘Stay With Me’. Hun album ‘Night People’ wordt uitgebracht op 13 januari 2017, toch nog even wachten dus.

Site / Instagram / Facebook / Twitter / Youtube

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Typhoons"

Met hun selftitled debuut deden Ben Thatcher en Mike Kerr de wereld van de stevigere rock op haar grondvesten daveren. Een drummer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Youri Lentjes - "Aid Kid"

Youri Lentjes is niet nieuw in de muziekscene. Hij was finalist in het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2014, en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen - "I Want To Kill You"

In 2013 drukten de mannen van Citizen hun stempel op alternatieve rock met hun eerste album “Youth“. Met nummers als “Sleep” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.