Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – “Memory”

Warhaus

Warhaus (Maarten Devoldere van Balthazar) weet de hype rond zijn figuur en band groot te houden. Met reeds drie singles: “The Good Lie”“I’m Not Him” en “Bruxelles” (het meest Balthazar-achtige) is hij nu toe aan zijn vierde (en wij veronderstellen laatste) single van zijn debuutplaat We F****d a Flame into Being. Die plaat komt er op 2 september aan en belooft zeer goed te worden als we van de liveshows van Warhaus kunnen uitgaanLive is Warhaus erg melancholisch en zeer sfeervol, nog meer dan op de studioversies van zijn nummers te horen zijn.

“Memory” gaat erg ver weg van Balthazar, wat wij alleen maar positief vinden omdat een soloproject helemaal op zich moet staan. Warhaus neigt hiermee sterk naar Bob Dylan of zelfs Neil Young. Een ruwe gitaar, een wederkerende melodie met een somber en dromerig refrein is alles wat hij nodig heeft. Het refrein wordt gemaakt door de schorre stem van Maarten en de echoënde zoete stem van vriendin Sylvie Kreusch. Een uniek samenspel van twee uiterste soorten stemmen die iedereen doet wegdromen. Een aangenaam nummer die nog eens iets helemaal anders is dan wat we al hoorden, het doet uitkijken naar zijn diverse plaat.

Warhaus is deze zomer nog te bewonderen op Leffingeleuren en enkele andere data in Nederland.

Facebook / Twitter / Youtube / Instagram

3412 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 1): Hoge toppen, Lage Landen

De eerste dag van Pukkelpop wordt nooit als een volwaardige dag gezien en toch wordt het meer en meer een echte festivaldag….
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 8): Dansend de nacht in

Dag acht van de Lokerse Feesten, maar met de eindmeet in zicht was van enige vermoeidheid bij organisatie en publiek gelukkig nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.