Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – “Memory”

Warhaus

Warhaus (Maarten Devoldere van Balthazar) weet de hype rond zijn figuur en band groot te houden. Met reeds drie singles: “The Good Lie”“I’m Not Him” en “Bruxelles” (het meest Balthazar-achtige) is hij nu toe aan zijn vierde (en wij veronderstellen laatste) single van zijn debuutplaat We F****d a Flame into Being. Die plaat komt er op 2 september aan en belooft zeer goed te worden als we van de liveshows van Warhaus kunnen uitgaanLive is Warhaus erg melancholisch en zeer sfeervol, nog meer dan op de studioversies van zijn nummers te horen zijn.

“Memory” gaat erg ver weg van Balthazar, wat wij alleen maar positief vinden omdat een soloproject helemaal op zich moet staan. Warhaus neigt hiermee sterk naar Bob Dylan of zelfs Neil Young. Een ruwe gitaar, een wederkerende melodie met een somber en dromerig refrein is alles wat hij nodig heeft. Het refrein wordt gemaakt door de schorre stem van Maarten en de echoënde zoete stem van vriendin Sylvie Kreusch. Een uniek samenspel van twee uiterste soorten stemmen die iedereen doet wegdromen. Een aangenaam nummer die nog eens iets helemaal anders is dan wat we al hoorden, het doet uitkijken naar zijn diverse plaat.

Warhaus is deze zomer nog te bewonderen op Leffingeleuren en enkele andere data in Nederland.

Facebook / Twitter / Youtube / Instagram

23 augustus 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief