Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Talos – “Reborn”

Talos

Na ‘Your love is an island’, dat vorige maand het vasteland bereikte, spoelde 4 dagen geleden ‘Reborn’ aan vanop de  EP ‘O Sanctum’. Talos is het project van de Ierse zanger Eoin French waarbij zijn hoge falsetstem prachtig versmelt met de ondersteunende synths en strijkers.

Alhoewel de zang bij wijlen doet denken aan die van ‘Perfume Genius’ roept de muziek eerder het weidse noordelijke gevoel van Sigur Ros op.

French heft van in den beginne aan met ‘O Sanctum swallow me’ en dat is wat de muziek meteen met de luisteraar doet. Het laat de luisteraar meevoeren op de tonen van French’s zachte stem. Al snel wordt de zachte opener omgevormd tot een steeds hogere golf waarbij het refrein opzwelt in een bezwerend mantra ‘All that water washed away’. Plots verdwijnt de vaste grond en worden we meegezogen in een kolkende symbiose tussen de herhalende woordenstroom en hypnothiserende synths.

Er schuilt bovendien een groot taalkunstenaar in French met prachtige zinnen/strofes als ‘No heights will harbour me’ en ‘We will swim like children speak’ die prachtig aansluiten bij het verstilde, pure van de muziek.

Het zuiverende effect van het nummer heeft zijn naam niet gestolen en doet ons smachten naar Talos’ volgende muziekparel.

Site / Instagram / Twitter / Facebook / SoundCloud

23 augustus 2016

About Author

Bert Coenaerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief