Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metallica – “Hardwired”

Metallica-album-art-640x640

De meest invloedrijke metalband ooit, Metallica, komt eind dit jaar met hun tiende plaat Hardwired…To Self-Destruct. Het is alweer van 2008 geleden dat de band nog eens een studioplaat uitbracht dus dit nieuw werk kan echt wel als een openbaring worden omschreven voor de fans. Acht jaar hebben ze moeten wachten, maar het nieuwe werk kan tellen. Eerste single “Hardwired” is een speed/ trash metal terugkeer naar hun eighties periode waarin ze alles kapot maakten.

Metallica is al lang niet meer de band die ze is geweest en met “Hardwired” komt hun geniale sound uit hun gloriejaren niet terug. Toch is deze nieuwe song één van de betere singles die de band in de laatste 25 jaar uitbracht. Het is kort, stevig en klinkt echt als een metalband in volle snelheid. Scherpe en brutale riffs doen ons zelfs de zwakke lyrics vergeten. Zelfs de drums zijn dit keer op punt, speciaal! Veelbelovende single die ons zelfs de slechte “Through The Never” film doet vergeten. “Hardwired” is vooralsnog geen zelfvernietigingswapen voor Metallica maar eerder een heropstanding.

Slecht nieuws toch voor de fans die hoopten op een echte plaat boordevol strakke songs en krachtige drums, de nieuwe plaat heeft twee cd’s met elk zes nummers. Dat wil zeggen dat er hoogstwaarschijnlijk weer enkele lange nummers zullen zijn waarin Metallica zichzelf verliest. Voor een tiende album hopen we toch op een lekkere plaat die van begin tot eind scherp en krachtig is en vooral boordevol metal zit.

Tumblr / YouTube / Site / Instagram / Twitter / Facebook

Voor de liefhebbers van beeldjes:

De band speelde het nummer ook live en dat klinkt precies zoals een Metallica nummer live zou moeten klinken.

3003 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gojira - Fortitude (★★★★½): Georkestreerde muzikale verslaving

Een geoliede machine. Met deze woorden zou deze review zomaar kunnen stoppen. Dat doen we natuurlijk niet, want een machine doet misschien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira - "The Chant"

De aanstalte naar het nieuwe album van Gojira heeft bijna negen maanden geduurd, maar deze vrijdag is het eindelijk toch zo ver!…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview STAKE: ‘Na corona wordt het een horde loslopende varkens die te lang opgehokt waren’

Volop in het proces van een release zitten net voordat COVID-19 de uiterst dominante speler in het cultuurlandschap wordt, is een hartverscheurende…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.