Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metallica – “Hardwired”

Metallica-album-art-640x640

De meest invloedrijke metalband ooit, Metallica, komt eind dit jaar met hun tiende plaat Hardwired…To Self-Destruct. Het is alweer van 2008 geleden dat de band nog eens een studioplaat uitbracht dus dit nieuw werk kan echt wel als een openbaring worden omschreven voor de fans. Acht jaar hebben ze moeten wachten, maar het nieuwe werk kan tellen. Eerste single “Hardwired” is een speed/ trash metal terugkeer naar hun eighties periode waarin ze alles kapot maakten.

Metallica is al lang niet meer de band die ze is geweest en met “Hardwired” komt hun geniale sound uit hun gloriejaren niet terug. Toch is deze nieuwe song één van de betere singles die de band in de laatste 25 jaar uitbracht. Het is kort, stevig en klinkt echt als een metalband in volle snelheid. Scherpe en brutale riffs doen ons zelfs de zwakke lyrics vergeten. Zelfs de drums zijn dit keer op punt, speciaal! Veelbelovende single die ons zelfs de slechte “Through The Never” film doet vergeten. “Hardwired” is vooralsnog geen zelfvernietigingswapen voor Metallica maar eerder een heropstanding.

Slecht nieuws toch voor de fans die hoopten op een echte plaat boordevol strakke songs en krachtige drums, de nieuwe plaat heeft twee cd’s met elk zes nummers. Dat wil zeggen dat er hoogstwaarschijnlijk weer enkele lange nummers zullen zijn waarin Metallica zichzelf verliest. Voor een tiende album hopen we toch op een lekkere plaat die van begin tot eind scherp en krachtig is en vooral boordevol metal zit.

Tumblr / YouTube / Site / Instagram / Twitter / Facebook

Voor de liefhebbers van beeldjes:

De band speelde het nummer ook live en dat klinkt precies zoals een Metallica nummer live zou moeten klinken.

3588 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cirith Ungol - "Velocity (S.E.P.)"

Het Amerikaanse Cirith Ungol moet een van de belangrijkste groepen met te weinig naamsbekendheid zijn. In 1981 waren ze met debuutalbum Frost…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dying Fetus – Make Them Beg For Death (★★★½): al neuriënd een mes tegen je keel

Weinig bands hebben zo’n veelzeggende bandnaam als de Amerikaanse deathmetalgrootheden van Dying Fetus. Voor wie hen nog niet kent, de driekoppige band…
InstagramLiveRecensies

Hellmut Lotti Goes Metal @ OLT Rivierenhof: Afspraak met de geschiedenis

Had je ons een jaar geleden proberen wijs te maken dat we met Dansende Beren uit de bol zouden gaan op een…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.