Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Metallica – “Hardwired”

Metallica-album-art-640x640

De meest invloedrijke metalband ooit, Metallica, komt eind dit jaar met hun tiende plaat Hardwired…To Self-Destruct. Het is alweer van 2008 geleden dat de band nog eens een studioplaat uitbracht dus dit nieuw werk kan echt wel als een openbaring worden omschreven voor de fans. Acht jaar hebben ze moeten wachten, maar het nieuwe werk kan tellen. Eerste single “Hardwired” is een speed/ trash metal terugkeer naar hun eighties periode waarin ze alles kapot maakten.

Metallica is al lang niet meer de band die ze is geweest en met “Hardwired” komt hun geniale sound uit hun gloriejaren niet terug. Toch is deze nieuwe song één van de betere singles die de band in de laatste 25 jaar uitbracht. Het is kort, stevig en klinkt echt als een metalband in volle snelheid. Scherpe en brutale riffs doen ons zelfs de zwakke lyrics vergeten. Zelfs de drums zijn dit keer op punt, speciaal! Veelbelovende single die ons zelfs de slechte “Through The Never” film doet vergeten. “Hardwired” is vooralsnog geen zelfvernietigingswapen voor Metallica maar eerder een heropstanding.

Slecht nieuws toch voor de fans die hoopten op een echte plaat boordevol strakke songs en krachtige drums, de nieuwe plaat heeft twee cd’s met elk zes nummers. Dat wil zeggen dat er hoogstwaarschijnlijk weer enkele lange nummers zullen zijn waarin Metallica zichzelf verliest. Voor een tiende album hopen we toch op een lekkere plaat die van begin tot eind scherp en krachtig is en vooral boordevol metal zit.

Tumblr / YouTube / Site / Instagram / Twitter / Facebook

Voor de liefhebbers van beeldjes:

De band speelde het nummer ook live en dat klinkt precies zoals een Metallica nummer live zou moeten klinken.

22 augustus 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Metallica – “Hardwired””

  1. Noel Monard schreef:

    Toch kleine “vroeger was het beter”-bemerking: “die lange nummers waarin Metallica zichzelf verliest” zijn toch wel gegrift in het collectief geheugen van de meeste Metallica-fans. Enkele voorbeelden: The Four Horsemen, Seek & Destroy, Ride the Lightning, Call of the Ktulu, Master of Puppets, Orion, One….. en deze komen dan ook nog eens allemaal uit de door u zo geroemde eighties-periode…. Hardwired leunt qua pure energie en rauwheid helemaal aan bij Motorbreath, Whiplash & Hit the Lights….geweldige songs, maar tekstueel gezien ook geen filosofische hoogvliegers hé… Ik heb de eerste demo nog uit 1982, No life till’ leather, en Hardwired is er gewoon boenk op!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief