Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir” : Eva Almagor

Eva Almagor promo (klein)

Maak je klaar voor de Southern Soul van Eva Almagor. Liedjes vol blues en pop die je meenemen in herkenbare dubbelzinnige situaties. Eva en haar band brengen frisse vintage vibes waarbij de invloed van hun muzikale helden nederig voelbaar is.

De muzikale carrière van de Nederlands-Israëlische Eva Almagor ging een paar jaar geleden vanstart met het in eigen beheer uitbrengen van 2 singles en een EP. Gevolgd door shows in verschillende bezettingen door het hele land, van radiostation tot theater; shows bij 3FM, Radio1,6 en 5, Oerol 2013, voorprogramma’s voor De Dijk, Krystl & Dany Lademacher’s Wild Romance passeerde de revue. Ook vond er een eigen tour plaats. De eerste single van haar debuutalbum “While we”re waiting” en volledige album “Against the grain” zijn nu verkrijgbaar.

Wat is jullie favoriete nummer?

Mijn favoriete nummer op dit moment is “Cover me up” van Jason Isbell. Als je dit volgende week aan me zou vragen kan het al anders zijn!  Hij is de laatste tijd in ieder geval een enorme bron van inspiratie. Ik speel sinds kort gitaar, dit is het eerste nummer dat ik leerde.

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

Dat is absoluut “Beg steal or borrow” van Ray Lamontagne. De sfeer van dit lied brengt me keer op keer naar verlaten wegen in de VS, pick-up trucks en de brandende zon.

Op welk nummer maak je graag schoon?

Dit is eigenlijk nooit één nummer. Soms heb ik van die buien dat ik graag alle deuren open zet en de speakers op tien. Meestal staat er dan een plaat op van Tedeschi trucks band of Bonnie Raitt. Zeker de plaat van Bonnie uit 2012 “Slipstream” is heerlijk energiek. Maar ook Robert Cray komt voorbij!

 Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

“Fast train” van Solomon Burke is heerlijk! Lekker relaxed op gang komen. Meestal is dit alleen dé manier om me te verslapen,dus wordt ik meestal wakker met een oldschool wekker.

Wie is jullie favoriete artiest uit je thuisstad?

Ik ben onwijs fan van The Livingroom Heroes. Naast dat het muziekvrienden zjn speelden ze ook de support voor mijn release show in Amsterdam. We maken muziek in hetzelfde genre,wat me natuurlijk aanspreekt. Deze southern soul band brengt in september hun debuut EP uit.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Mijn vriendin en collega Lorrén zingt prachtig en schrijft net als ik eigen muziek. Ze is al een hele tijd aan de weg naar succes aan het timmeren maar helaas zijn er nog een hoop mensen die haar muziek niet kennen. Duidelijk een jazz/soul/pop zangeres die meer aandacht verdient! Met muzikanten zoals Dotan heb ik minder. Hij is er absoluut in geslaagd een eigen sound en stijl te ontwikkelen , maar wat mij betreft missen de songs behoorlijk wat inhoud in de songteksten. Wat niet wegneemt dat ik erg opkijk tegen wat hij bereikt heeft met zijn eigen muziek.

Wie zou je zijn als je voor één dag een andere artiest kon zijn?

Dan kies ik toch echt voor mijn heldin Bonnie Raitt. Hoe stoer en stijlvol kan je zijn!

Wat is het beste nummer om bij te vrijen/iemand mee uit te vragen?

Ik heb eigenlij nog nooit bewust muziek aangezet tijdens dat ik iemand mee uit vroeg. Wat ik wel echt een sexy nummer vindt is “Cream” van Prince.

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

Jeetje,dat is zo goed als een onmogelijke vraag voor me. Dat zijn er zo veel! “Don’t think twice, I’ts all right” van Bob Dylan is echt heel mooi maar “A case of you” van Joni Mitchell gaat ook recht mijn ziel in.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Het lijkt me echt te gek om eens op het water een show te spelen. Ik weet niet eens of dit bestaat, maar op een vlonder omringd door water. Dat lijkt me fantastisch!

Extra vraag Nederlandse bands:

Welk nummer zou je spontaan luidkeels meezingen als het op de radio wordt gespeeld?

Ik betrapte me er laatst op dat ik deed bij “Simply the best” van Tina Turner, maar “Stupid boy” van Keith Urban is ook echt een mee-schreeuw nummer.

Je vindt Eva hier:  Website / Twitter / Facebook

 

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis - “Looks Like Me”

Dean Lewis brak in eigen land, Australië, door in 2016 met het prachtige “Waves”. De rest van de wereld wist hij in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Coldplay - Music of the Spheres (★★½): Duidelijke spreidstand

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Coldplays debuutalbum Parachutes verscheen en de wereld met verstomming sloeg. Hun ster rees snel verder…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Joy Crookes - Skin (★★★★½): Heerlijk tijdloos

In een mum van tijd verkocht het concert van Joy Crookes in de Ancienne Belgique uit, en dat terwijl het Londense zangtalent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.