Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single American Wrestlers – “Give Up”

American Wrestlers

Vorig jaar in april bracht American Wrestlers een sterk, heel sterk debuutalbum uit. Een lo-fi collectie van tijdloze dromerige songs die liefdevolle warmte bevatten. Denk aan Diiv, Surfer Blood of Wild Nothing in hun beste doen. Nu is de band klaar om een nieuwe plaat uit te brengen en als we de eerste single mogen geloven, zal die zowaar wat steviger zijn. Ze blijven hun inspiratie wel uit hetzelfde dromerig potje halen en dat mag. Op 4 november komt Goodbye Terrible Youth uit.

In het begin van de carrière was American Wrestlers nog een kamerproject van Gary McClure. Tegenwoordig is zijn vrouw Bridgette Imperial keyboardspeler, Ian Reitz bassist en Josh Van Hoorebeke drummer. Het resultaat is een vol, tijdloos geluid dat zomaar op radio nostalgie te horen zou kunnen zijn. Met de nieuwe plaat wil McClure de barrière tussen publiek en band breken en steviger van bil gaan. “Give Up” toont perfect wat hij hiermee bedoelt. Het begint met een glinsterend gitaarriedeltje en na een tijdje mondt het uit in een samenspel van distortion en fuzzy gitaren. Lekker nummertje dat tegelijk vrolijk en donker is. American Wrestlers hoeft duidelijk niet te vechten om een gevecht te winnen.

Facebook / Twitter / Instagram

3366 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

DIIV @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Drijven op een wilde zee

Ook voor DIIV was de hele coronapandemie geen lachertje. De band bracht eind 2019 zijn album Deceiver uit en plande die uitgebreid…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single INU INU - "fool me"

INU INU is een Nederlands-Engelse groep die hun muziek dicht bij het hart houden. Ze omschrijven hun sound als dromerige popmuziek met…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Molly Burch - Romantic Images (★★★½): Van het eindejaarsbal naar de discodansvloer

Het mag een klein wonder genoemd worden dat Molly Burch niet actief is in de filmwereld. Ze groeide omringd door acteurs op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.