LiveRecensies

Stekker in het park: intiem dance-festival bewijst opnieuw zijn waarde

stekker

Vorig jaar zag het er even slecht uit voor Stekker. Een zware zomerstorm zorgde ervoor dat festivals als Welcome to the Future en het nabijgelegen Ultrasonic werden afgelast. Het terrein van Stekker bleef intact en het festival kon doorgaan al werd de aanvangst- en sluitingstijd verplaatst.

Inmiddels heeft ook Stekker in de Tunnel een vast plekje verworven in het Utrechtse uitgaansleven, al moest de afgelopen Pinkstereditie ingeslonken worden van twee nachten naar één. Het doorgaan van Stekker in het Park stond even op losse schroeven, maar gisteren was de nieuwse editie van Stekker in het Park daar.

timetable

Johannes Brecht

Een week voor het festival duiken veel artiesten van de affiche met elkaar de studio in. Live kunnen we hier van meegenieten door vele exclusieve nummers. Op de line-up prijken verschillende gelegenheids-duo’s, waaronder Johannes Brecht met Fetsum. De zanger zingt o.a. “Trouble so Hard” van Moby in, die door Brecht live in de set gemixt worden.

De tent waar vorig jaar nog muziek gedraaid die onder het genre ‘guilty pleasures’ geschaard kan worden, heeft plaats gemaakt voor een nieuw podium genaamd ‘Kornuit onder de bomen’. Lome minimal klinkt hier vandaag vooral, en het stuk terrein is de gehele dag goed gevuld.

sihp1

Het veldpodium is de gehele dag het decor van interessante live-muziek. Vrijwel alle acts maken gebruik van instrumenten, wat het visueel aantrekkelijk maakt voor de toeschouwer. De Utrechtse nestor-DJ St. Paul is de verbindende schakel achter het podium vandaag. Gedurende de middag is de muziek wat rustiger, oa met Maarten Vos die live spel met dromerige electronica combineert. Heerlijk om zo in de vibe te komen. Pitto, één van de geestelijke vaders van Stekker, draait voordat Deadbeat en T. Raumschmiere het podium afsluiten. Deze twee draaien zij aan zij, dagen elkaar uit, maar weten een grandioze flow te creëren!

Op het hoofdpodium op het strand wordt er goed afgewisseld tussen ‘hard’ en ‘zacht’. ’s Middags klinkt er vooral lekkere minimal house. Een deel van het publiek staat te knallen met de blote voeten in het zand, terwijl een ander deel lekker chillt in het gras verderop. Na achten wordt de muziek wat steviger met techno en hier en daar wat acid house. Men maakt gretig gebruik van het water om de voeten wat te koelen zonder te stoppen met dansen.

image

De weergoden waren Stekker een stuk beter gezind dan vorig jaar. De zon liet zich een paar minuten zien, maar de temperatuur was aangenaam en bovenal was het droog. Wij kijken uit naar volgend jaar!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amelie Lens - "You and Me"

Amelie Lens stopte onlangs de samenwerking met haar management om haar loopbaan volledig in eigen handen te hebben. België’s technoprinses beleeft dezer…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
LiveRecensies

Voodoo Village 2023: Verdwalen en verenigen in muzikale mist

Op de grootste muziekbijeenkomsten moeten we midden september al nostalgisch terugkijken, maar helemaal uitgebloeid is de festivalzomer zeker nog niet. Aan het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.