LiveRecensies

Stekker in het park: intiem dance-festival bewijst opnieuw zijn waarde

stekker

Vorig jaar zag het er even slecht uit voor Stekker. Een zware zomerstorm zorgde ervoor dat festivals als Welcome to the Future en het nabijgelegen Ultrasonic werden afgelast. Het terrein van Stekker bleef intact en het festival kon doorgaan al werd de aanvangst- en sluitingstijd verplaatst.

Inmiddels heeft ook Stekker in de Tunnel een vast plekje verworven in het Utrechtse uitgaansleven, al moest de afgelopen Pinkstereditie ingeslonken worden van twee nachten naar één. Het doorgaan van Stekker in het Park stond even op losse schroeven, maar gisteren was de nieuwse editie van Stekker in het Park daar.

timetable

Johannes Brecht

Een week voor het festival duiken veel artiesten van de affiche met elkaar de studio in. Live kunnen we hier van meegenieten door vele exclusieve nummers. Op de line-up prijken verschillende gelegenheids-duo’s, waaronder Johannes Brecht met Fetsum. De zanger zingt o.a. “Trouble so Hard” van Moby in, die door Brecht live in de set gemixt worden.

De tent waar vorig jaar nog muziek gedraaid die onder het genre ‘guilty pleasures’ geschaard kan worden, heeft plaats gemaakt voor een nieuw podium genaamd ‘Kornuit onder de bomen’. Lome minimal klinkt hier vandaag vooral, en het stuk terrein is de gehele dag goed gevuld.

sihp1

Het veldpodium is de gehele dag het decor van interessante live-muziek. Vrijwel alle acts maken gebruik van instrumenten, wat het visueel aantrekkelijk maakt voor de toeschouwer. De Utrechtse nestor-DJ St. Paul is de verbindende schakel achter het podium vandaag. Gedurende de middag is de muziek wat rustiger, oa met Maarten Vos die live spel met dromerige electronica combineert. Heerlijk om zo in de vibe te komen. Pitto, één van de geestelijke vaders van Stekker, draait voordat Deadbeat en T. Raumschmiere het podium afsluiten. Deze twee draaien zij aan zij, dagen elkaar uit, maar weten een grandioze flow te creëren!

Op het hoofdpodium op het strand wordt er goed afgewisseld tussen ‘hard’ en ‘zacht’. ’s Middags klinkt er vooral lekkere minimal house. Een deel van het publiek staat te knallen met de blote voeten in het zand, terwijl een ander deel lekker chillt in het gras verderop. Na achten wordt de muziek wat steviger met techno en hier en daar wat acid house. Men maakt gretig gebruik van het water om de voeten wat te koelen zonder te stoppen met dansen.

image

De weergoden waren Stekker een stuk beter gezind dan vorig jaar. De zon liet zich een paar minuten zien, maar de temperatuur was aangenaam en bovenal was het droog. Wij kijken uit naar volgend jaar!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Indira Paganotto & Nina Kraviz - "white horse"

Indira Paganotto is een van de opkomende talenten in de technowereld, al twijfelen we of we haar zo nog wel kunnen noemen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte de Witte & Enrico Sangiuliano - "Reflection"

Wie in België techno zegt, zegt Charlotte de Witte. De Gentse dj en producer groeide op enkele jaren tijd uit tot ons…
InstagramLiveRecensies

Chibi Ichigo @ Trix (Club): Tedere stem versus dreunende beats

Chibi Ichigo, de Limburgse zangeres-rapster met Oezbeekse roots, is een groeiend talent in de Belgische elektroscene. Afgelopen oktober bracht ze met SABINA een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.