Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Chaplin – “Hardened Heart”

13932957_1642158569432915_5290913943923766293_n

Wat gebeurt er als een band een pauze inlast? Juist ja, dan grijpt de zanger vaak zijn kans om aan een soloproject te werken. Zo ook bij Keane, nadat de band in 2013 aankondigt dat ze een pauze inlassen, verdween ieder spoor van de groep. Woensdag brak zanger Tom Chaplin de stilte, want hij is terug met voortreffelijk solo materiaal dat ons een beetje (veel) nostalgisch maakt.

Uit ‘Hardened Heart’, zo heet zijn eerste solo single, blijkt duidelijk dat Keane nog steeds zeer aanwezig is bij Chaplin. Het nummer vertoont namelijk treffelijke gelijkenissen met materiaal van zijn voormalige band. Ook in ‘Hardened Heart’ is de typerende orkestrale en melodieuze sound van Keane aanwezig. Slecht is het nummer zeker niet, wij weten het alvast te smaken. Toch stellen we ons de vraag (zoals bij verschillende andere solo-artiesten) of een solo carrière het onderscheid maakt.

Of het nu Keane of Tom Chaplin heet, wij kijken vast uit naar de rest van zijn debuut album ‘The Wave’ dat uitkomt op 14 oktober. Op dit nummer afgaand verwachten we meer van het zelfde. Misschien toch eens een reünie overwegen mannen?

Facebook / Instagram / Youtube / Twitter / Site

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barely Autumn - "Let Go"

We staan aan de start van de zomer, en kijk eens wie we daar op onze radar zien verschijnen met een nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single momoyo - "Mouth"

Wie had gedacht dat indiepopbands niet meer vernieuwend uit de hoek konden komen, is eraan voor de moeite. ‘Intense pop die drijft…
LiveRecensies

Tomberlin @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Breekbare intimiteit

Vrijdag brengt Sarah Beth Tomberlin haar tweede album i don’t know who needs to hear this… uit. De Amerikaanse twintiger blijft sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.