Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lowes – “Awake At Night”

Lowes

Lowes is een nieuw trio uit Lancaster, het Noord-Westen van Groot-Brittanië. De band heeft met Evie Plumb een waanzinnig straffe zangeres en bouwt de volledige band dan ook rond haar. De groep heeft met zijn debuutsingle een zinderend debuut op zak. Gelijkenissen met London Grammar, Daughter en Florence and The Machine zijn hierbij niet van de pot gerukt.

“Awake At Night” begint erg klein met een simpel piano deuntje. Het is pas wanneer Plumb haar stem in de strijd gooit dat de band met kippenvel strooit. Als de synths en de ambient instrumenten zich dan uiteindelijk als laatste wapenfeit aanbieden, is de strijd gestreden. Een fascinerende stem die hoog en laag aankan, maar vooral erg hoog samen met de alternatieve pop die nu zo hip is (piano en dromerige synths) maakt het nummer compleet. Het explodeert in een feeëriek samenspel waarvan we maar één ding kunnen zeggen: betoverend. Lowes scheert hoge toppen op dat wondermooi debuut.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

https://soundcloud.com/lowes-music/awake-at-night

 

19 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief