Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder – “Universe Of Life”

Feeder

Feeder, sommigen beweren dat de band niets meer is dan hun hit Buck Rogers uit 2001. Toch is de band al bezig sinds 1991 en ondertussen toe aan zijn negende album. Hoe komt dat? Wel, de band geniet vooral faam in het Aziatisch deel van deze wereld. Daar zijn ze een wereldband zoals Coldplay en Foo Fighters dat hier zijn. Dit is deels te danken aan het feit dat de bassist Taka Hirose van Japanese origine is. Frontman Grant Nicholas is dan weer een Brit, een perfecte Euraziatische band dus.  Wij beschouwen Feeder niet als dat one-hit-wonder die alleen succes heeft in Japan. Andere hits van de band, die je waarschijnlijk ook kent, zijn onder meer “Feeling A Moment” en “Just The Way I’m Feeling”.

De muziek die Feeder voortbrengt, is zeker niet slecht. Bombastische rock in het genre Muse, U2, Jimmy Eat World en jawel Foo Fighters. De band komt nu met een eerste single sinds hun “Generation Freakshow” uit 2012. “Universe Of Life” behoudt het genre van de band met bombast en gierende gitaren als centraal punt. De basgitaar van Hirose en de grootse stem van Grant Nicholas maken het geheel compleet. Het nummer penetreert onze oren terwijl het snel en strak vooruit gaat. Het refrein blijft hangen net zoals de lekkere solo’s.

De song is meteen de opener van “All Bright Electric” dat op 30 september verschijnt. Een binnenkomer van jewelste. Feeder verliest niets van zijn kracht en geeft zich, net zoals in het begin van hun carrière, volledig. Volgens Grant Nicholas is dit ook de bedoeling van de plaat. Het voelde voor hen even leuk als het maken van hun eerste plaat “Polythene”. Het meest complete album van de band tot dusver. Iets om naar uit te kijken dus!

Site / Facebook / YouTube / Twitter / Instagram

3469 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter bevestigt Muse als derde headliner

Wat we eigenlijk al een tijdje wisten, wordt nu ook eindelijk officieel bevestigd: Muse speelt op Rock Werchter 2023. De band had…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jimmy Eat World - "Place Your Debts"

Geheel onverwacht na de aankondiging dat ze volgend jaar in het voorprogramma van My Chemical Romance zullen staan tijdens diens Australische tour,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single almost monday - "cough drops"

Toen Dawson Daugherty, Cole Clisby en Luke Fabry samen muziek wilden maken, hadden ze de naam The Mondays gekozen. Helaas voor hen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.