Muzieknieuwtjes

Nieuwe namen Leffingeleuren 2016 met o.a. Thurston Moore Band & Eagulls

Leffingeleuren

Na de aankondiging van Nothing, Imarhan, Matthew Logan Vasquez en dertien anderen komt het gezelligste festival van België met nieuwe namen. Het festival blijft dit jaar in het centrum van de stad rond de kerk hangen maar met deze nieuwe namen gaan ze toch een niveautje hoger dan vorig jaar.

De grootste naam in de achtdelige aankondiging is Thurston Moore Band, de groep van Sonic Youth frontman met Steve Shelley (drums), Debbie Googe (bas, My Bloody Valentine) en James Sedwards (gitaar). Het neigt ook wat naar Sonic Youth waardoor de liefhebbers van beter shoegaze zeker aanwezig moeten zijn. De post punkers/new wavers van Eagulls zullen hun donkere gitaren bovenhalen net als de Chileense krautrockers van Föllakzoid. Weirdo surfpop in de vorm van Sonny and The Sunsets uit L.A. (waar anders). Een cowboy uit Canada, Daniel Romano, komt zijn nieuwe plaat “Mosey” voorstellen. Uit Australië is er Julia Jacklin die wat folk rock met een country invloed brengt. Naast deze buitenlandse namen komen er ook twee Belgen bij: indie pop van Soldier’s Heart en lawaai van Hypochristmutreefuzz.

Nu zijn er 25 namen bekend en daar komen er nog 15 bij, spannend! De dagindeling is ook bekend en die ziet er als volgt uit:

Vrijdag
Thurston Moore Band (us/uk)
Eagulls (uk)
Hypochristmutreefuzz
Louis Berry (uk)
Matthew Logan Vasquez (us)
Christopher Paul Stelling (us)

Zaterdag
Truckfighters (se)
Nothing (us)
Imarhan (al)
Soldier’s Heart
Follakzoid (rch)
ID!OTS
Wooden Indian Burial Ground (us)
Night Beats (us)
Mike Krol (us)
Dinner (dk)
Awesome Tapes From Africa (us)
Mahler

Zondag
Ertebrekers
Steak Number Eight
Daniel Romano (can)
Sonny & The Sunsets (us)
Julia Jacklin (au)
Jack Broadbent (uk)
Aidan Knight (ca)

Voor de vroege vogels zijn er geen tickets meer aangezien de Early Birds uitverkocht zijn maar voor de anderen zijn er nu regular tickets te koop.

Leer de nieuwe namen kennen aan de hand van enkele songs:

14 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief