Nieuwe singles

Nieuwe single Tycho – “Division”

Tycho-Division-Single-Cover-Art-WEB850-450x450

Tycho probeert altijd om een bepaalde mysterie rond zich uit te stralen. Het ambient project rond Scott Hansen bracht vandaag, uit het niets een nieuwe single uit. “Division” is het eerste nieuwe werk van de groep sinds “Awake” uit 2016. Met zijn eigen blog raadt ISO50 raadt hij wel altijd songs aan maar dit is toch andere koek.

Zoals we kunnen horen, is de waarde van de twee extra bandleden extra belangrijk geworden. Het begint met een inleiding op de basgitaar waarna de speelsheid van de drums er bij komt. Tycho lijkt met dit nummer meer richting postrock te gaan maar dan op een elektronische manier. Vooral in de korte gitaarstukjes die erg hoge noten bevatten, is deze referentie treffend. Het repetitieve herhaalt zich doorheen het volledige nummer waardoor je niet anders kan dan gehypnotiseerd worden. Denk bij “Division” aan Boards Of Canada meets Explosions In The Sky.

Tycho stelt alweer niet teleur en laat je op deze druilerige dag wegdromen van een warm, verlaten strand.

Site / Facebook / Twitter

1 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief