Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Agnes Obel – “Familiar”

Agnes Obel

Agnes Obel kwam de wondere wereld van de populaire muziek in dankzij haar hitje “Riverside”. Daarop bracht ze klassieke muziek op zo’n specifieke manier dat het voor de mainstream ook hip klinkt. Haar laatste wapenfeit dateert uit 2013 met “Aventine”. Nu, drie jaar later, is daar “Familiar”. De dame blijft haar minimalistisch geluid behouden maar ook dit keer sluipt er hier en daar een cello in het geheel.

Verrassend nieuw aspect in dit nummer is de mannelijke stem die een extra dimensie aan de song geeft. De piano blijft wel de hoofdbrok behouden waardoor we niet anders kunnen dan tot rust te komen op de vredelievende tonen van “Familiar”. Denk aan Alt-j of Laura Marling. De nieuwe single klinkt als een herkenbare song voor de fans van Obel maar brengt hier en daar een nieuw aspect waardoor er altijd een verrassing opduikt.

Over een nieuw album rept Obel nog geen woord, al zal dit hoogstwaarschijnlijk het logisch gevolg zijn. Wel komt ze op 2 november naar de Ancienne Belgique in Brussel en 3 november naar Paradiso Amsterdam.

29 juni 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief