Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Agnes Obel – “Familiar”

Agnes Obel

Agnes Obel kwam de wondere wereld van de populaire muziek in dankzij haar hitje “Riverside”. Daarop bracht ze klassieke muziek op zo’n specifieke manier dat het voor de mainstream ook hip klinkt. Haar laatste wapenfeit dateert uit 2013 met “Aventine”. Nu, drie jaar later, is daar “Familiar”. De dame blijft haar minimalistisch geluid behouden maar ook dit keer sluipt er hier en daar een cello in het geheel.

Verrassend nieuw aspect in dit nummer is de mannelijke stem die een extra dimensie aan de song geeft. De piano blijft wel de hoofdbrok behouden waardoor we niet anders kunnen dan tot rust te komen op de vredelievende tonen van “Familiar”. Denk aan Alt-j of Laura Marling. De nieuwe single klinkt als een herkenbare song voor de fans van Obel maar brengt hier en daar een nieuw aspect waardoor er altijd een verrassing opduikt.

Over een nieuw album rept Obel nog geen woord, al zal dit hoogstwaarschijnlijk het logisch gevolg zijn. Wel komt ze op 2 november naar de Ancienne Belgique in Brussel en 3 november naar Paradiso Amsterdam.

2999 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Koala Disco – Koalala Discoco (★★★): Een mengelmoes van alles

Koala Disco blijft niet bij de pakken zitten en brengt al snel na de eerste twee singles “Dirt and Water” en “Tiny…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse - "We Are Between"

Voordat Mac DeMarco met zijn gitaar en gespleten tanden een nieuw tijdperk van indierock inluidde, was er Modest Mouse. Albums als The…
FeaturesInterviewsUitgelichtWedstrijden

Interview Ashnikko: ‘Wanneer ik een liedje schrijf, voel ik me zo high als een garnaal’

Drie maanden geleden bracht singer-songwriter Ashton Nicole Casey, die de artiestennaam Ashnikko draagt, haar eerste mixtape DEMIDEVIL uit met enkele weken terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.