Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Basement Revolver – “Words”

Basement Revolver bracht begin april een dromerige debuutsingle uit. Toen verwezen we naar Alvvays, Pavement en Veronica Falls. Dit keer kunnen we daar ook de stem van Lara van Intergalactic Lovers bijhalen. Het begint met een inpluggende versterker waarna de dromerige gitaren beginnen te spelen. Wanneer de stem van Chrisy Hurn zich in de dweperige sound mengt, ontstaat een geanimeerd nummer dat interessant blijft. “Words” heeft enkele woorden die zomaar blijven hangen. Een bescheiden hit om op een zomerse dag te beluisteren.

Zangeres Chrisy Hurn heeft het volgende te zeggen over de single: “Words’ was written when I was in my last semester of university. I lived downtown and school was up on the mountain and somewhat inaccessible by bus. I was writing my honours psych thesis at the time, as well as many other papers, when it all began to feel meaningless. No matter what I said, in the end, words are just words, they can be stringed together to form something powerful but without context they become as mundane and uncontrollable as one’s commute to and from school. Similarly, a paper is just a paper, a degree is just a degree, and there is so much more to life than the plans and the empires that we build for ourselves.

Facebook / Twitter / Bandcamp / SoundCloud

3253 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pavement - "Be The Hook"

Als er één band zich de ondergewaardeerde pioniers van de indierock mag noemen, dan is het wel het Californische vijftal Pavement. Opgericht…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.