Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Basement Revolver – “Words”

Basement Revolver Promos 8

Basement Revolver bracht begin april een dromerige debuutsingle uit. Toen verwezen we naar Alvvays, Pavement en Veronica Falls. Dit keer kunnen we daar ook de stem van Lara van Intergalactic Lovers bijhalen. Het begint met een inpluggende versterker waarna de dromerige gitaren beginnen te spelen. Wanneer de stem van Chrisy Hurn zich in de dweperige sound mengt, ontstaat een geanimeerd nummer dat interessant blijft. “Words” heeft enkele woorden die zomaar blijven hangen. Een bescheiden hit om op een zomerse dag te beluisteren.

Zangeres Chrisy Hurn heeft het volgende te zeggen over de single: “Words’ was written when I was in my last semester of university. I lived downtown and school was up on the mountain and somewhat inaccessible by bus. I was writing my honours psych thesis at the time, as well as many other papers, when it all began to feel meaningless. No matter what I said, in the end, words are just words, they can be stringed together to form something powerful but without context they become as mundane and uncontrollable as one’s commute to and from school. Similarly, a paper is just a paper, a degree is just a degree, and there is so much more to life than the plans and the empires that we build for ourselves.

Facebook / Twitter / Bandcamp / SoundCloud

23 juni 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief