Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single T.O.L.D – “2 Young”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single T.O.L.D – “2 Young”

12998450_480350848842519_8560069440910690804_n

Divers, zo valt de nieuwe van T.O.L.D, 2 Young best te omschrijven. Van Afrikaanse koorzang tot hippe elektronica en een diepe baslijn. 2 Young lijkt elk element van het muzikaal spectrum te bespelen.

T.O.L.D vormt de artiestennaam van Daniel James Smith. De zanger tourt al sinds zijn 16e in zijn thuisland Groot-Brittannië, maar ging pas dit jaar werken onder de naam T.O.L.D., de afkorting voor ‘The Order of Life and Death’. De naam startte als een grap, maar bleef uiteindelijk toch hangen. Om het in Daniel zijn woorden te zeggen “I think all the best things in life start as jokes, and then they go way too far.” Recent maakte Smith de grote sprong van de UK naar L.A., deze grootstad laat zeker zijn sporen na in zijn materiaal, dat wereldlijk en groots klinkt.

2 Young gaat over de zorgeloosheid en onverwinnelijkheid bij jongeren en de terugblik als volwassene, naar de onherstelbare schade die toen is aangericht. Een ietwat donkere gedachte doorheen het nummer, maar de muziek geeft het geheel toch een optimistische bijklank. 2 Young brengt een mix aan sounds en maakt het nummer daardoor meteen uniek. Smith weet van de verscheidenheid een harmonieus geheel te maken door alle klanken perfect in elkaar te laten vloeien.

De nieuwe van T.O.L.D vormt een streling voor het oor en een verrassing van begin tot eind. Doorheen het volledige nummer vallen nieuwe elementen te ontdekken en worden voortdurend geluiden toegevoegd. Dit maakt het voor de luisteraar uiterst interessant.

En voor wie maar niet genoeg krijgt van de Britse artiest, kan vanaf 17 juni zijn album ‘It’s Not About The Witches’ in huis halen.

Facebook / Soundcloud  / Youtube / Twitter / Instagram

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marry Waterson & Adrian Crowley - Cuckoo Storm (★★★★): Voodoo in folkformaat

De naam Marry Waterson mag in onze contreien niet meteen een belletje doen rinkelen, aan de andere kant van het Kanaal is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geraldines - "Now"

Naast geschenkjes van de Sint, kregen we op 6 december ook een nieuwe single van Geraldines cadeau. Hun voorgaande release dateert alweer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Eggman"

Waar hij vroeger niet schroomde om jaarlijks drie studioalbums uit te brengen, leek muzikale duizendpoot Ty Segall het de laatste tijd iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.