Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Life Itself”

Glass Animals

Glass Animals is een Britse band uit de studentenstad Oxford, een klein beetje het Gent van Groot-Brittanië. De groep maakt hierdoor ook intellectuele indiepop. Het was al te horen op de debuutplaat “ZABA”. Met nummers als “Gooey”, “Pools” en “Hazey” werden ze omschreven als Alt-J van “den Aldi”. Nu zo slecht vinden we ze niet, meer zelf we zijn fan van Glass Animals! De groep brengt tropische indienummers die iets minder toegankelijk zijn maar toch een groot publiek aanspreken (speciaal hé). Nieuwe single “Life Itself” werd al volop gehypet op sociale media en vandaag is hij er eindelijk. Het valt meteen op dat de band een groter geluid ontwikkelt waarmee ze een nog wijder publiek kunnen aanspreken. De tropische geluiden blijven stevast aanwezig maar het refrein is erg poppy. De beats die je tijdens dat refrein hoort, zijn iets nieuws in het repertoire van Glass Animals. Voor de rest past “Life Itself” perfect in het verlengde van ZABA. Met een voller en meer volwassen geluid is de band geëvolueerd maar behouden ze toch hun zwoele roots. Lekker nummer dat moet groeien en na drie luisterbeurten een echte topper wordt.

Tumblr / Facebook / Twitter / YouTube / Website / Instagram

16 mei 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief