Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Warhaus – The Good Lie

warhaus

De ganse dag al beweegt het leven in Berenland zich in film noir-modus. De reden: ‘The Good Lie’, de eerste single van Warhaus. Warhaus is ontsproten uit het brein van Maarten Devoldere, de helft van het duo frontmannen bij Balthazar en begenadigd songschrijver van lamzakkerige dansnummers. Ook solo draft hij verder op de aartsmoeilijke grens tussen dans en droom. ‘The Good Lie’ is een gevaarlijk kronkelend triootje tussen Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Tom Waits – invloeden die ook binnensijpelen in de sound van Balthazar, maar hier uitgesprokener naar boven komen.

‘The Good Lie’ is schizofrenie op zijn best. Een nummer waarop je wil verdwalen in een nachtelijke grootstad, dwalend langs verlaten straten, maar tegelijkertijd ook een nummer om op te dansen, traag en gracieus, in een nooit ophoudende beweging. Het lichtjes nerveus rondtalmend westerngitaartje uit het refrein contrasteert met de lijzige stemmen van Devoldere en zijn levensgezellin Sylvie Kreusch, tevens Soldier’s Heart-voorzitster en Vlaamse Jane Birkin. De lichtjes geweldige videoclip van ‘The Good Lie’ doet er nog een schepje bovenop en plaatst de twee protagonisten van de song in de rol van hun leven. Op de rest van het debuutalbum, ‘We Fucked A Flame Into Being’, is het nog wachten tot 2 september. Als de rest van het album even goed is als ‘The Good Lie’ en de albumtitel doen vermoeden, dan dansen wij in volle verwachting de zomer door.

Facebook / Twitter / Website / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Comic Trip"

De tijd waarin we Sylvie Kreusch moesten voorstellen als ex-lid van Soldier’s Heart en Warhaus ligt intussen al enkele jaren achter ons….
InstagramLiveRecensies

Zimmerman @ Ancienne Belgique (AB Club): Eerbare vrijage met zinderend slotakkoord

Simon Casier pakte z’n basgitaar en Bob Dylans doopnaam en werd Zimmerman. Achter die zweem van associaties en hoge verwachtingen bevindt zich…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Warhaus, De Jeugd van Tegenwoordig en Anna Calvi naar Cactusfestival 2024!

Cactusfestival 2024 is bijna zo goed als uitverkocht. Om die laatste tickets ook over de toonbank te laten gaan, vuurt de organisatie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.