Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Warhaus – The Good Lie

warhaus

De ganse dag al beweegt het leven in Berenland zich in film noir-modus. De reden: ‘The Good Lie’, de eerste single van Warhaus. Warhaus is ontsproten uit het brein van Maarten Devoldere, de helft van het duo frontmannen bij Balthazar en begenadigd songschrijver van lamzakkerige dansnummers. Ook solo draft hij verder op de aartsmoeilijke grens tussen dans en droom. ‘The Good Lie’ is een gevaarlijk kronkelend triootje tussen Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Tom Waits – invloeden die ook binnensijpelen in de sound van Balthazar, maar hier uitgesprokener naar boven komen.

‘The Good Lie’ is schizofrenie op zijn best. Een nummer waarop je wil verdwalen in een nachtelijke grootstad, dwalend langs verlaten straten, maar tegelijkertijd ook een nummer om op te dansen, traag en gracieus, in een nooit ophoudende beweging. Het lichtjes nerveus rondtalmend westerngitaartje uit het refrein contrasteert met de lijzige stemmen van Devoldere en zijn levensgezellin Sylvie Kreusch, tevens Soldier’s Heart-voorzitster en Vlaamse Jane Birkin. De lichtjes geweldige videoclip van ‘The Good Lie’ doet er nog een schepje bovenop en plaatst de twee protagonisten van de song in de rol van hun leven. Op de rest van het debuutalbum, ‘We Fucked A Flame Into Being’, is het nog wachten tot 2 september. Als de rest van het album even goed is als ‘The Good Lie’ en de albumtitel doen vermoeden, dan dansen wij in volle verwachting de zomer door.

Facebook / Twitter / Website / Instagram

Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…
LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Ancienne Belgique (AB): Rock-'n-roll-ster

We moeten het zeggen zoals het is: als je Sylvie Kreusch als muziekliefhebber anno 2023 nog niet live aan het werk had…
InstagramLiveRecensies

Warhaus @ Ancienne Belgique (AB): Op geen foutje te betrappen

Met drie volwaardige albums onder de arm kunnen we Warhaus niet meer onder de noemer ‘zijproject’ catalogiseren. Waar Maarten Devoldere de tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.