Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Warhaus – The Good Lie

warhaus

De ganse dag al beweegt het leven in Berenland zich in film noir-modus. De reden: ‘The Good Lie’, de eerste single van Warhaus. Warhaus is ontsproten uit het brein van Maarten Devoldere, de helft van het duo frontmannen bij Balthazar en begenadigd songschrijver van lamzakkerige dansnummers. Ook solo draft hij verder op de aartsmoeilijke grens tussen dans en droom. ‘The Good Lie’ is een gevaarlijk kronkelend triootje tussen Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Tom Waits – invloeden die ook binnensijpelen in de sound van Balthazar, maar hier uitgesprokener naar boven komen.

‘The Good Lie’ is schizofrenie op zijn best. Een nummer waarop je wil verdwalen in een nachtelijke grootstad, dwalend langs verlaten straten, maar tegelijkertijd ook een nummer om op te dansen, traag en gracieus, in een nooit ophoudende beweging. Het lichtjes nerveus rondtalmend westerngitaartje uit het refrein contrasteert met de lijzige stemmen van Devoldere en zijn levensgezellin Sylvie Kreusch, tevens Soldier’s Heart-voorzitster en Vlaamse Jane Birkin. De lichtjes geweldige videoclip van ‘The Good Lie’ doet er nog een schepje bovenop en plaatst de twee protagonisten van de song in de rol van hun leven. Op de rest van het debuutalbum, ‘We Fucked A Flame Into Being’, is het nog wachten tot 2 september. Als de rest van het album even goed is als ‘The Good Lie’ en de albumtitel doen vermoeden, dan dansen wij in volle verwachting de zomer door.

Facebook / Twitter / Website / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Balthazar – Sand (★★★): Een album van Balthazar

Dat Balthazar een succesband is, daar valt inmiddels niet meer aan te twijfelen. We zouden (Vlaamse) hitjes als “Sinking Ship”, “Bunker” en…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Balthazar: 'Corona als zesde muzikant'

Met Sand brengt Balthazar inmiddels een vijfde album uit en dat doet de band in omstandigheden die op geen enkele manier lijken…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ratmosphere - "Long Time"

Hier zijn we weer, met nog meer Belgisch geweld. Ratmosphere is voor de meeste een relatief nieuwe naam, maar ze hebben tijdens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.