Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Toulouse – “Hurtin”

Hurtincoverfinal2

Toulouse komt verassend genoeg niet uit de Franse stad maar wel uit New York. Tolu Adeyemo de echte naam van de man en zijn roots liggen in Nigeria. De zanger en producer bracht tot nu toe enkel remixes uit (van onder meer Kanye West en The Weeknd) maar komt nu met een eerste eigen single. Op zijn debuut “Hurtin” lijkt het alsof hij een teletijdmachine neemt en terugkeert naar de vroege jaren 50. De pijn is duidelijk voelbaar bij deze zanger die zijn instrumenten verschillende lagen geeft waardoor de gevoelens echt naar boven komen. Die lagen versterken de drama net als de extreem soulvolle stem. Soms lijkt het wat op een James Bond theme maar het nummer blijft erg simpel en houdt de basis van muziek maken in het achterhoofd. Denk aan nieuwe soulzangers zoals Samm Hennshaw of Leon Bridges maar dan met net iets minder toeters en bellen. Op het eind geeft de zanger nog een gitaarsolo en haalt hij scherp uit met een hoge stem. Toulouse brengt pijnlijk goeie romantiek die evengoed in Parijs zou thuishoren.

Twitter / Instagram

https://soundcloud.com/musicbytoulouse/hurtin

12 mei 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief