Nieuwe singlesOude Bekenden

Opnieuw nieuwe single Radiohead

Ja, we weten het. De laatste dagen is het al Radiohead wat de klok slaat. Dinsdag kregen we al ‘Burn The Witch’ en nu krijgen we er ‘Daydreaming’ er bovenop. En er is meer, want deze nieuwe single is de voorbode van hun nieuwe album dat op 8 mei (ja nu zondag!) verschijnt. Als je een fan bent van de band, kan je nog twee dagen reikhalzend uitkijken naar de release. En als u alle hype rond Radiohead moe werd, dan hoeft u nog maar twee dagen vol te houden.

‘Daydreaming’ is een compleet ander nummer dan ‘Burn The Witch’. Deze keer neemt de piano het voortouw en zorgen de synths en violen voor de subtiele details. De clip van ‘Daydreaming’ werd overigens geregisseerd door Paul Thomas Anderson, de bejubelde en bekroonde regisseur van films als Inherent Vice, Boogie Nights, Magnolia en There Will Be Blood. In de clip zien we Thom Yorke ronddwalen in een ziekenhuis, ronddwalen in een huis, ronddwalen in een lege parkeergarage, op een strand, op een besneeuwde bergtop … Kortom een beetje repetitief, maar hier werkt het net als in het nummer eerder bezwerend dan irriterend.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIEP - “Daydreaming”

De Amsterdamse FIEP zat twee jaar geleden thuis waar zij tot de conclusie kwam dat een leven zonder muziek maar een saaie…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Smile - A Light for Attracting Attention (★★★★): Zelfde schoenmaker, zelfde leest, nieuwe energie

Met The Smile zetten wapenbroeders Thom Yorke en Jonny Greenwood nog maar eens een stapje buiten het Radiohead-parcours. Na A Moon Shaped…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smile - "Thin Thing"

Veel Radioheadfans kijken reikhalzend uit naar 13 mei, want dat is de dag dat The Smile met hun debuutalbum op de proppen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.