Nieuwe singles, Oude Bekenden

Opnieuw nieuwe single Radiohead

Ja, we weten het. De laatste dagen is het al Radiohead wat de klok slaat. Dinsdag kregen we al ‘Burn The Witch’ en nu krijgen we er ‘Daydreaming’ er bovenop. En er is meer, want deze nieuwe single is de voorbode van hun nieuwe album dat op 8 mei (ja nu zondag!) verschijnt. Als je een fan bent van de band, kan je nog twee dagen reikhalzend uitkijken naar de release. En als u alle hype rond Radiohead moe werd, dan hoeft u nog maar twee dagen vol te houden.

‘Daydreaming’ is een compleet ander nummer dan ‘Burn The Witch’. Deze keer neemt de piano het voortouw en zorgen de synths en violen voor de subtiele details. De clip van ‘Daydreaming’ werd overigens geregisseerd door Paul Thomas Anderson, de bejubelde en bekroonde regisseur van films als Inherent Vice, Boogie Nights, Magnolia en There Will Be Blood. In de clip zien we Thom Yorke ronddwalen in een ziekenhuis, ronddwalen in een huis, ronddwalen in een lege parkeergarage, op een strand, op een besneeuwde bergtop … Kortom een beetje repetitief, maar hier werkt het net als in het nummer eerder bezwerend dan irriterend.

 

6 mei 2016

About Author

Jasper Verfaillie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief