LiveRecensies

Tsar B @ AB Club: The anthem of the dream you had last nightScreenshot_2016-05-05-17-32-34-1
Verschillende Belgische muziekliefhebbers zaten er al op te wachten: het debuut van Tsar B in een uitverkochte AB Club. U kende Justine Bourgeus al als de violiste van School Is School of als de vrouwelijke stem in de soundtrack van ‘Black’. Onder alias Tsar B brengt ze nu haar eigen dark blue oriental r&b. Haar eerste twee singles werden al tot over de landsgrenzen gesmaakt. We hoorden hier en daar zelfs al ‘nieuwe Belgische indiequeen’ vallen alsook ‘de Belgische FKA Twigs’. Nu was het aan de Tsarina om het ook live waar te maken.

De drie kwartier durende set zet ze in met ‘Myth’, haar nieuwste single. De verwachtingen zijn duidelijk hooggespannen  – ze dook tenslotte ook op in zowat ieder  lijstje van beloften –  en het publiek lijkt dan ook niet meteen overtuigd. De Oosterse klanken komen live net dat tikkeltje minder tot hun recht dan op de plaat. Misschien lag dat wel aan de loeiharde bassen, die heel wat mensen doen vluchten naar achter in de zaal. Het mocht gerust wat minder zijn, mevrouw Bourgeus.

20160504_213019-1

De set gaat verder met enkele nieuwe songs waaronder ‘Silver Lion’, dat ze naar eigen zeggen speciaal voor haar komst naar de AB schreef. De indiequeen dartelt over het podium als een volleerde popster maar verraadt toch identiteit met haar Gentse bindteksten. Het publiek komt meer in beweging maar de songs missen toch enige variatie. Het Aladdin sprookje lijkt na enige tijd uitverteld.

Met de gewaagde cover ‘Monsoon’, dat ene hitje van Tokio Hotel, komt de spanning er terug in. Bourgeus haalt uit met hoge noten die het nummer naar een hogere sfeer brengen. Afsluiten doet ze sterk met ‘Syzygy’, een opzwepende dansbare song die het wel tot een hit kan schoppen. In het bisrondje is het uiteraard nog de beurt aan het bezwerende ‘Escalate’. Het publiek weet dit te smaken en haalt wat voorzichtige danspasjes boven.

Tsar B toont dat ze een sterke performance kan neerzetten maar mist nog de nodige sterallures om stand te houden tussen de grote queens. We zullen haar ongetwijfeld nog horen in de betere zweterige clubs maar voor een internationale doorbraak is er toch nog wat gesleutel nodig.

Setlist:

  1. Myth
  2. Fire It
  3. Swim
  4. Silver Lion
  5. Fort
  6. Monsoon
  7. Golddigger
  8. Syzygy

Bis:

Escalate

Facebook / Twitter / Soundcloud / Instagram

Related posts
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Shell & FKA twigs - "Talk To Me"

Tot op heden weten we nog altijd meer niet dan wel over Two Shell. Een duo Britten dat afgelopen zomer een rondje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.