Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers – “Dark Necessities”

red-hot-chili-peppers-the-getaway-new-album

Het was al weer even stil rond de Red Hot Chili Peppers. Hun laatste worp “I’m With You” dateert van 2011, die ondertussen al vijf jaar oud is. Op 17 juni komt de band met de elfde The Getaway. Omdat niemand een album aankondigt zonder nieuwe single, krijgen we van de peppers “Dark Necessities”. Zoals we de Red Hot Chili Peppers kennen, heeft de bas van Flea weer een erg grote, funky invloed. Toch start het nummer met een simpel pianoriedeltje waarna die bas invalt en de onnavolgbare stem van Anthony Kiedis invalt. Erg veel gebeurt er niet in het nummer en iets nieuws blijken we ook niet te horen, maar dat is niet nodig want Red Hot Chili Peppers hebben genoeg hits op hun conto.

Ook “Dark Necessities” zal een hit worden omdat het een erg catchy nummer is. Het is een song die de perfecte opvolger is van het slappe en trage “I’m With You”. Als “Dark Necessities” een single was uit die plaat, we zouden het blindelings geloven. Op het eind sluipt er een bescheiden solo in die het nummer uiteindelijk toch wat meer kracht bijgeeft. De peppers worden oud en dan durft er al eens wat meligheid in de nummers sluipen. De energie van vroeger is weg maar gezellig is het nog steeds. Voor The Getaway stond Danger Mouse aan de knoppen, dus het kan nog spannend en vernieuwend worden. De band speelt dit jaar op Rock Werchter.

Facebook / Twitter / Instagram

 

 

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - “Wall of Silence”

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - “See Ya When I See Ya”

Tien jaar na Miles’ solodebuutalbum is z’n vierde plaat aan het popelen om de wereld in te trekken. Britse rocker Miles Kane…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.