Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Big Deal

big deal

Big Deal is een band uit Londen die al even meegaat (als we hun Facebook mogen geloven sinds 31 oktober 1666). Toch is de groep nog steeds geen “big deal” in de muziekwereld. Ons blijft het vooral een vraag waarom? Hun grunge sound is aanstekelijk en hun twee platen “Lights Out” van 2011 en “June Gloom” uit 2013 zijn stuk voor stuk lo-fi platen die zo door Sonic Youth konden gemaakt zijn. Toch geeft de band niet op en dat mag erg letterlijk genomen worden. In de aanloop naar hun derde studioalbum werd al het materiaal van de groep gestolen waardoor alle demo’s verdwenen en Alice Costelloe en Kacey Underwood opnieuw konden beginnen. Het werd een vruchtbaar nieuw begin waarbij Jessica Batour (Drums) en Jesse Wong (Bas) de band kwamen vervoegen als vaste leden. De band speelde als voorprogramma voor Depeche Mode en leerde daar naar eigen zeggen veel van.

Die inspiratie komt tot uiting op de nieuwe plaat “Say Yes”. Eerder was er al de titeltrack waarin de band duidelijk een vrolijker en voller geluid maakt. Nu is er “Avalanche” en als we zeggen dat het hun beste single is tot nu toe overdrijven we niet. Het begint erg mysterieus maar ontploft al snel met bombastische gitaren en een dreunende bas. Niet veel later krijgen we een schreeuw van Kacey Underwood die ons wat angst inboezemt. Denk aan Yuck of Blood Red Shoes met een grungy invloed. Toch klinkt het erg melodieus en zien we hier een potentiële hit in. Big Deal zegt ja tegen het leven en tegen de fantastische grungepop songs!

Facebook / Twitter / Instagram

3390 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruben Block - "Turning On A Fan"

Dat Ruben Block ook buiten het triumviraat dat Triggerfinger heet zijn mannetje staat, bewees hij al met singles “Lights” en “Awake“, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Nerve Flip"

Begin april bracht Red Hot Chili Peppers na zes jaar nog eens een nieuwe plaat uit. Unlimited Love werd met redelijk wat…
Nieuwe singles

Nieuwe single The Amazons - "Ready For Something"

Een dikke twee maanden geleden schoot The Amazons voor het eerst sinds 2019 weer deftig uit de startblokken, en haalde alles uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.