LiveRecensies

Warhola @ AB Club: strakke beats, hypnothiserende synths en zwoele ste

LiveRecensies

Warhola @ AB Club: strakke beats, hypnothiserende synths en zwoele ste

oliver symonsOp woensdag 6 april stond de beloftevolle Belgische band Warhola in een uitverkochte AB Club. De groepsnaam is een verwijzing naar de beroemde kunstenaar Andy Warhol. De band zelf staat nog maar in zijn kinderschoentjes en bracht op 25 maart zijn eerste EP ‘Aura’ uit. Een uitdagende plaat die zeer eigentijds aanvoelt. In 2014 wisten ze de jury van Humo’s Rock Rally al te overtuigen, het was afwachten of de AB Club ook zou zwichten.

Beginnen doen ze sterk. De coole beats knallen meteen met een ongelofelijk volume doorheen de zaal. De bassen doen de hele zaal mee daveren. In alle eerlijkheid, dat volume had gerust een paar decibel lager gemogen. Het deed wat afbreuk aan hun muzikale prestatie, die meer dan oké was. De hypnotiserende synths in combinatie met de strakke beats en soulvolle stem van zanger Oliver Symons, creëren een sexy muzikaal geheel dat doordrongen is van een zekere coolness. Deze toon vervolgen ze in hun tweede song, ‘Reshape’. Het is een lied met zwoele ritmes en verleidelijke beats. Voor de gelegenheid zijn de bassen nog venijniger dan op EP. Het werkt, de AB Club vult zichzelf met het sensuele geluid van de band.

IMG-20160407-WA0003Ondanks alles lijkt het publiek toch niet helemaal overtuigd. Zij komen maar traag op gang. Het voorste deel van het publiek brengt de avond misschien wel grotendeels heupwiegend en hoofdknikkend door, een aanzienlijk deel van de toeschouwers staat er maar rustig bij. Pas bij ‘Unravel’ lijkt daar wat verandering in te komen. Deze is nog sensueler gebracht dan op plaat. Wanneer het liedje losbreekt wordt het geheel een beetje chaotischer, maar dat mag wel. Het zorgt voor een licht psychedelisch effect dat bij het geheel past.

IMG-20160407-WA0001Zoals op de plaat ‘Aura’ hoorbaar is, experimenteert producer Symons al eens graag met digitale effecten. Op de plaat lijdt het muzikaal spel er niet onder, maar live kreeg de autotune al eens de bovenhand. Jammerlijke zaak want de stem van zanger Symons staat al sterk op zich. Zijn stem doet met momenten denken aan die van Max Colombie van Oscar And The Wolf. Beiden delen dat zwoel doch zwaarmoedig karakter. Ook de innemende synths passen in het plaatje. Maar het is het ruwe en donkere kantje dat Warhola onderscheidt. Dit weten ze live alleen nog te versterken door ook hun hiphopinvloeden voelbaar te maken, zoals in afsluiter “Red”.

Warhola is gegarandeerd een naam die menig festivalposters zal sieren. En dat is zeker niet onterecht. De groep kan een stevige show neerzetten en belooft nog een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Facebook / Soundcloud

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Arsenal @ Ancienne Belgique (AB): De weg door de jungle is lang, te lang...

Het is donderdag 1 juni en iets over 20.30 u. dimmen de lichten in de legendarische concertzaal van de Ancienne Belgique. Een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single XINK – “Aura”

Het voelt al lang niet meer als een uit de hand gelopen grap wanneer we een nieuw nummer van XINK krijgen voorgeschoteld….
LiveRecensies

ascendant vierge @ Ancienne Belgique (AB): Het beste van twee werelden

Fragiele, haarfijne opera en luide, harde gabber. Ofwel: een engelenstem en duivelse beats. Het zijn uitersten van elkaar, maar singer-songwriter Mathilde Fernandez…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.