Muzieknieuwtjes

WWF verplicht Dansende Beren om ander dier aan te werven

logo-world-wildlife-fund

Emancipatie is ook iets wat in de dierenwereld aanwezig is. Bij ons zijn beren nogal nadrukkelijk aanwezig. Na veel gelobby met onder meer WWF en Greenpeace zijn we moeten zwichten en hebben we een ander dier naast de beren moeten aanwerven. De natuurorganisaties kwamen met het idee om een realistisch dier te nemen dat wel in deze regionen leeft. Uiteindelijk hebben we na een harde discussie besloten om een eend aan ons team toe te voegen.

Hieronder leer je de muzieksmaak van Kwakkel, onze eend kennen.

fat-duck

Ducktails 

Wij eenden vertellen graag verhalen. Ducktails leerde ons kennen toen hij in het park rondliep en ons een verhaaltje hoorde vertellen. Het duurde niet lang vooraleer hij ons de toestemming vroeg om zijn band Ducktails te noemen. Sindsdien is de eendencommunity erg grote fan van de band. Perfecte muziek om eens lekker mee op het water te drijven.

Duck Sauce

Ik vind de naam Duck Sauce redelijk sadistisch. Armand Van Helden en A-Trak kennen duidelijk niets van eenden en al zeker niet van muziek. Toch zetten ze ons ras extra in de spotlights door onder meer eendenbekken te dragen tijdens hun optredens. Vandaar dat wij eenden toch een beetje trots zijn op Duck Sauce. Zelf zijn we geen fan van onze eigen saus wat wij zien als kannibalisme.

My Morning Jacket – The Waterfall

My Morning Jacket is altijd één van mijn favoriete bands geweest. Toen ze uiteindelijk het album The Waterfall uitbrachten hadden we een reden om een cd te beluisteren tijdens het douchen onder de waterval. Tijdens de ochtend dragen we wel geen jas dus ons opperhoofd vind dat wel een rare bandnaam.

Nick Kingswell – River Runs Red

Het gebeurt wel eens dat een eend sterft. Dit nummer refereert misschien niet naar een stervende eend maar voor ons voelt dat wel zo aan. Wanneer een vriend sterft dan kleurt de rivier rood van het bloed. Dan zijn we in rouw en luisteren we naar dat nummer. Een rode rivier is wel speciaal maar niet zo aangenaam om in te drijven, het plakt nogal. Meestal sterven onze vijanden de ganzen voor Foie Gras dan luisteren we naar dit.

Weezer

Vanaf dat de eenden Weezer horen, gaan ze in het water. De reden hiervoor is de naam van de zanger. Rivers Cuemo is iemand waar wij veel voeling mee hebben. Hij heeft iedere dag te maken met een rivier net als ons. Uit respect voor de man zwemmen wij bij ieder nummer van Weezer om zo de voeling met de band compleet te maken. Rivers heeft wel nog nooit over ons gezongen, wel deed hij dat al over vissen bij Keep Fishin’ en varkens bij Pork And Beans. Dat is jammer omdat hij hiermee mensen aanmoedigt om ons voedsel te stelen. De clip van Island In The Sun bevat ook veel dieren, helaas geen eend maar wel een Beer :(. De nieuwe plaat van Weezer is trouwens uit vandaag, topper!!!
3171 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Porches - All Day Gentle Hold! (★★★★): Kort feestje dat lang blijft nazinderen

De New Yorker Aaron Maine heeft al onder diverse pseudoniemen muziek op de wereld losgelaten, maar zijn synthpopproject Porches is ongetwijfeld het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single My Morning Jacket - "Love Love Love"

Het is nog geen maand geleden sinds My Morning Jacket terugkeerde door de grote poort, maar ze moeten ons natuurlijk blijven warm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single My Morning Jacket – “Regularly Scheduled Programming”

Vorig jaar nog kwam My Morning Jacket met The Waterfall II, een verlengstuk van The Waterfall uit 2015 en een plaat die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.