Nieuwe singles

Nieuwe single Melvins

Nieuwe singles

Nieuwe single Melvins

melvins2
Het ontstaan van de nieuwe LP mag opmerkelijk genoemd worden. Voordat Paul McCartney Nirvana-nummers ging spelen met Dave Grohl en Krist Novoselic (beiden ex-Nirvana) had Dave Grohl Melvins-voorman Buzz Osborne gepolst om met hen te gaan spelen. Een afspraak werd gemaakt en Krist kwam opdagen. Er was echter geen spoor van Dave! De mannen lieten zich echter niet door de afwezigheid van de Grote Man weerhouden en begonnen met opnemen, zonder Dave.

Zo horen we op dit nummer de zang van Buzz Osborne en een gastbijdrage Steve McDonald (Redd Kross) op bas. Op de LP ‘Basses Loaded’, die 3 juni verschijnt, vervult de basgitaar sowieso een grote rol. Want ook Jeff Pinkus (Butthole Surfers) en Trevor Dunn (Fantômas, Tomahawk) doen een paar nummertjes mee, net als Krist Novoselic uiteraard. En of dit nog niet genoeg is, verschijnt dit alles op het befaamde Ipecac-label van de vrienden Danny DeVito en Mike Patton.

De vraag blijft hoe het geklonken zou hebben met Dave Grohl in de gelederen. Maar nu is het zoals we van Melvins gewend zijn, lekker vuig en onsamenhangend. Melvins gaan de komende maanden eerst uitgebreid touren door Noord-Amerika. Een Europese tour is nog niet gepland.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dog Date - "Nirvana"

Neen, het is niet fout opgesteld. Nirvana brengt postuum geen single uit met de titel ‘Dog Date’. Dog Date uit New York…
AlbumsRecensies

BRUUT! - Machine (★★★): Experimenteel en uitdagend

Twee jaar geleden jaar verscheen met Zest een album waar wij zeer over te spreken waren. De grensoverschrijdende speedjazz en muzikale kruisbestuivingen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent - "Flea" (feat. Dave Grohl)

Ooit speelde ze gitaar bij Sufjan Stevens, maar we kennen St. Vincent vooral als heerlijk eigenzinnige artieste. Haar muziek ging de afgelopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.