Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak

kvelertak-nattesferd-compressed

Kvelertak is een Noorse metalband die er niet van terugdeinst om zijn beste schreeuw boven te halen. Toch is hun geluid eerder iets wat we toewijzen aan AC/DC of Thin Lizzy. Wat je kan doen op hun muziek is eens goed zuipen en natuurlijk de bloemetjes buiten zetten. De band bracht al twee albums uit, een zelfgetiteld in 2010 en “Meir” in 2013.  Het wordt dan ook eens tijd dat de band met een nieuwe plaat komt. Dat gebeurt met “Nattesfred” op 13 mei 2016. Een albumaankondiging kan niet zonder eerste single en die geeft Kvelertak ons in de vorm van “1985”. Wat de lyrics betekenen weten we helaas niet, want die zijn in het Noors en dat spreken we niet! Maar het nummer rockt goed weg en de honingzoete stem van Erlend Hjelvik laat ons helemaal tot rust komen. Kvelertak haalt de jaren 80 naar boven maar brult alles aan elkaar waardoor dit helemaal niet zo klinkt. De overvloedige gitaarriffen schuiven de onverstaanbare taal meteen terzijde. Dit is muziek waarvan je beter een instrumentale versie luistert, maar die nu eenmaal een stem heeft!

Zelf wist de band dit te vertellen over de lyrics: “Think of George Orwell’s 1984 instead of Taylor Swift’s 1989. Its lyrics depict a cold and (not so) distant future where technology and surveillance have erased all forms of individuality and critical thinking. Needless to say, everything was better before — can somebody hit the rewind button already?”

Facebook / Twitter

Related posts
AlbumsRecensies

Fu Manchu - The Return Of Tomorrow (★★★½): Vernieuwend en vertrouwde fuzzgitaren uit het stenentijdperk

Fu Manchu is al jaren als een stoomwals die de Californische woestijn doorploegt, met wapperende haren en zongeblakerde gezichten. Voeg daar nog…
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.