Muzieknieuwtjes

Europese tour Hayden James

Hayden James

Hayden James is een singer-songwriter uit Sydney, Australië. Hij maakt gebruik van synthesizers en creëert fijne house nummers. Zijn eerste single “Permission To Love” dateert alweer van juni 2013. Met het relaxte tempo, gesampelde vocals en zomerse melodieën was het direct na verschijnen al een grote hit. Ook op zijn debuut EP zijn er veel midtempo songs en maakt hij gebruik van vocal samples. De dance tracks klinken daardoor soms wat anoniem en je zou ze kunnen bestempelen als ‘beach house’. Eén track valt op, en dat is “Embrace” waarop hij voor het eerst ook echt zingt. Zijn hoge soulvolle stem past perfect bij de producties! Zijn stijl kun je vergelijken met Disclosure en Chet Faker.

Dan komt natuurlijk de verwachte vraag naar live optredens. Hij heeft tot dan toe nog nooit zijn werk live uitgevoerd. James is meteen van mening dat er een visueel component moet zijn. Hij maakt tijdens zijn sets gebruik van ‘audio-visual video-mapping’, waarbij de muziek en beelden gesynchroniseerd zijn. Uiteraard zit er een verhaal in de beelden, die bestaan uit onder meer live clips en animaties. Het geheel zorgt voor een fantastische ervaring!

HJ video

Als in 2015 “Something about you” uitkomt, en zijn grootste hit wordt, gaat hij eindelijk ook buiten Australië op tournee. Hij tourt met onder andere ODESZA door Noord-Amerika en doet in Europa de festivals aan. Alleen de festivals, helaas nog geen tournee langs de poppodia. Maar daar komt deze maand verandering in! Het bijzondere is dat James zijn Europese tour start in Nederland en afsluit in België.

Op 9 maart is hij te bewonderen in de Melkweg te Amsterdam. Op 19 maart vertoont hij zijn kunsten in Ancienne Belgique te Brussel.

Meer over Hayden James: SiteFacebook / Twitter / YouTube

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power (★★★★½): Smaakvolle cocktail van stijlen en genres

Nadat de afgelopen maanden via sociale media veel hints gelost werden, is het vierde album van Halsey (echte naam Ashley Frangipane) If…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "Happening"

Exact 24 uur geleden luidde Disclosure zijn comeback in met “In My Arms” en nu zijn de broertjes alweer terug op opnieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "In My Arms"

Na een paar jaar stilte had het vorig jaar de comeback door de grote poort moeten worden voor de broertjes van Disclosure….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.