LiveRecensies

Alice On The Roof @ Nijdrop: Ook Vlaanderen gaat voor de bijl.

alice2

Alice On The Roof, ofwel de 20-jarige Alice Dutoit (‘du toit’ betekent ‘van het dak’!) uit Mons zou wel eens voor het jaar van haar doorbraak kunnen staan. Na een geslaagde passage op Pukkelpop vorig jaar en een reeks uitverkochte concerten overal in het land gaat het momenteel hard voor de 20-jarige Waalse. Eind januari kwam haar debuutplaat ‘Higher’ uit. Het album haalde meteen de eerste plaats in de hitlijsten in Brussel en Wallonië. Ook Vlaanderen gaat stilaan voor de bijl. In een uitverkocht Nijdrop gaf ze een knap concert vol synthpopnummers en breekbare ballads.

De ietwat schuchter ogende Dutoit ging van start met enkele synthpopnummers à la CHVRCHES. Opener ‘Let Me Down’ was daar een perfect voorbeeld van. De sfeervolle songs werden van body voorzien door keyboards, (moog)synths, percussie en drums. De blondine trekt zich overigens perfect uit de slag in het Engels. Voor een correct gebruik van de Nederlandse lidwoorden deed ze tussen de nummers door een beroep op het publiek. Op de eerste rijen hoorden we overigens vaak Frans spreken. Dutoit wordt kennelijk gevolgd door een schare trouwe fans!

alicelive

In het eerste deel van de set zat ook haar versie van ‘Princes’ van Oscar & The Wolf. Dat nummer gaf ze een eigen sfeervolle toets. Het publiek heupwiegde goedkeurend mee.

Er zat aardig wat variatie in de set. Zo liet Alice haar van haar meest breekbare kant zien in ‘On The Roof’. Dat nummer bracht ze op piano, enkel ondersteund door viool. In de iets experimentelere nummers zoals ‘Sound Of Drums’ en ‘Monopoly Loser’ hoorde je dan weer de ritmesectie van Alt-J-nummers doorschemeren.

Dutoit heeft wel nog wat werk aan haar podiumprésence, al ontdooide ze wel duidelijk naar het einde van de set toe. In ‘Easy Come, Easy Go’ konden er voorzichtige danspasjes af en ze ging helemaal los in haar grootste hit tot nu toe ‘Mystery Light’. Deze popparel mondde uit in een heftig samenspel van drumsolo’s. De nieuwste single ‘Lucky You’, één van de fijnste nummers van het moment, werd opgespaard tot het einde en gretig meegezongen en meegeklapt door het ondertussen ook helemaal ontdooide publiek.

Lucky waren we wel, want Dutoit kwam met haar band nog één keer terug voor een bisnummer. De ongelukkigen die er niet bij waren krijgen nog een herkansing op onder andere ‘Les Nuits Botanique’ (13 mei) of het Nederlandse ‘Best Kept Secret Festival’ (18 juni) waar ze de affiche deelt met kleppers als Editors, Bloc Party en Caribou.

Meer over Alice On The Roof: Facebook / Twitter / YouTubeInstagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Mayberry - "Change Shapes"

Het is een fenomeen dat frontmannen of -vrouwen hun ei niet helemaal kwijt kunnen bij hun band, dus dan ook maar op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Mayberry - "Shame"

Nu CHVRCHES het tienjarig jubileum van debuutplaat The Bones of What You Believe uitgebreid heeft gevierd, kan frontvrouw Lauren Mayberry zich eindelijk voluit…
LiveRecensies

Sound Track 2023: Selectieronde 07/10 @ JH Nijdrop (Opwijk)

De voorbije weken trokken de voorrondes van Sound Track 2022-2023, het kansenparcours voor jonge muzikanten georganiseerd door VI.BE, langsheen heel wat Vlaamse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.