Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Dave Harrington Group

daveharrington

( vlnr: Ben Lieberman, Tlacael Esparza, Cale Parks, Will Epstein, Morgan Z, Dave Harrington, Jordan Goldstein, Nate Sloan, Andrew Fox, Dr. Kevin Patton, Nicolas Jaar, Samer Ghadry)

Darkside, het project van Dave Harrington en Nicolas Jaar, gaf er vorig jaar de brui aan. Toch kriebelt het bij Dave Harrington om opnieuw muziek te gaan maken. Dit keer doet hij het onder de naam: Dave Harrington Group. Daarin nodigt hij zijn favoriete muzikanten en dichtste vrienden uit om met hem mee te spelen (Ja, Nicolas Jaar doet ook mee). De eerste single “Become Alive” is een negen minuten durend episch nummer. De eerste vijf minuten zijn een soort van soundtrack voor het einde van de wereld met gitaren en jazzy instrumenten allerhande. Uiteindelijk krijgen we een uitbarsting van gitaren een een trompet op de achtergrond die alles een nog dreigendere sfeer geeft. Denk aan jazz uit de 60’s en 70’s. Een experimenteel allegaartje waarmee Harrington zich meteen in onze oren wurmt. Het nummer komt op de plaat “Come Alive” die op 15 april verschijnt.

Facebook / Twitter

1 maart 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief