Nieuwe singles

Recensie Oh Wonder @ AB krijgt met zoete indiepop de hele zaal mee

IMG_1450Oh Wonder behoeft amper nog een introductie. De laatste maanden is hun populariteit exponentieel gegroeid. De vorige keer stonden ze nog in de club van de AB maar nu krijgen ze de grote zaal van de AB al vol. De dagen dat Oh Wonder het moest doen met de kleine zaaltjes lijken voorgoed voorbij te zijn.

Starten doen ze met “Dazzle”. Zodra de eerste beats door de boxen galmen, is het duidelijk dat het publiek er zin in heeft. Wanneer het donker wordt en er een reusachtige OW oplicht, begint het hele publiek te gillen. Dit publiek bestaat voornamelijk uit jonge tieners die zich vol overgave aan de voeten van Oh Wonder smijten. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk want de hele zaal toont zich van zijn beste kant. De rest van de show lijkt het publiek moeiteloos alle liedjes mee te zingen. En ook de voetjes staan nooit stil.

12787455_10208681842832216_202513050_oBij ‘Midnight Moon’ wordt duidelijk naar wie het publiek zijn voorkeur gaat. Het lied wordt akoestisch gebracht en elke keer frontman Anthony West zijn stem laat weerklinken, ontstaat er een Justin Bieber effect waarbij het publiek hem voorziet van een uitgelaten repliek. Toch moet frontvrouw Josephine Vander Gucht helemaal niet onder doen. Haar zachte stem is helemaal synchroon met de muzikale instrumentatie. Het geheel voelt warm aan.  Ze laten je helemaal meeslepen in hun verhaal.

Dat verhaal blijkt een van vele woorden te zijn. Hun bindteksten zijn soms wat aan de lange kant met onnodige anekdotes over groene lampen of ‘volg je dromen’ aansporingen. Schattig, maar toch ook een beetje aan de melige kant .

12787472_10208681842512208_498473336_oDe set zelf zit goed in elkaar met gepaste afwisseling tussen energieke liedjes en een kwetsbare sound. De aandacht krijgt niet de kans om te gaan luwen. Het publiek blijft de volle zestig minuten zonder enige moeite geëntertaind. Bovendien zorgen de lichteffecten voor een simpel maar aangenaam visueel spektakel. De grote lichtgevende OW zal op menig smartphone niet misstaan.

Oh Wonder stelt opnieuw niet teleur. De kleine groep fans die hen ook al in november aan het werk hadden gezien, worden wederom beloond met een mooie show. Helemaal tot in de puntjes afgewerkt. Soms bijna té afgewerkt, op het randje met afgelikt. Ze weten perfect wat hun publiek verwacht en nodig heeft om tevreden naar huis te gaan. Na 60 minuten is het welletjes geweest en schieten de lichten meteen aan. Een bis zit er helaas niet meer in.

 

Gezien op 25/02/2016 in de Zaal van de AB

Related posts
InstagramLiveRecensies

Mass Hysteria @ Ancienne Belgique (AB): Chaos in de orde

Sinds Graspop Metal Meeting en Hellfest jaarlijks hetzelfde weekend in juni plaatsvinden, bestuderen metalfans nauwlettend beide line-ups. Het concept van de ‘logoband’…
LiveRecensies

SLIFT @ Ancienne Belgique (AB Box): Intergalactisch stokbrood

Het aantal muzikanten dat je uit Toulouse kunt opsommen, blijft als Belg en zeker als Vlaming eerder beperkt. Toch is er een…
InstagramLiveRecensies

The Gaslight Anthem @ Ancienne Belgique (AB): Van waakvlammetje naar warm vuurtje

Net geen tien jaar geleden was het dat The Gaslight Anthem nog eens in een Belgische concertzaal stond. Ook toen was de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.