Ontdekkingen van "Den Beir"

De beloftenploeg van 2016

De redactie van Dansende Beren hoort het hele jaar door vele nieuwe songs, zowel van oude bekenden als opkomende artiesten. Deze nieuwe artiesten delen we natuurlijk als eerste met jullie, onze belangrijkste vrienden! Inmiddels kunnen we een immense lijst maken met ontdekkingen van “Den Beir”, maar omdat trop te veel is, besloten we om per genre de (volgens ons) grootste belofte te kiezen. Lees hieronder waarop De Beiren het komende jaar nog veel gaan dansen (of gwn chillen)!

Rock: Modern Space

Bij de rockbands is het soms wat twijfelen omdat ze zo gelijkend zijn. Daarom kozen we niet voor Blossoms en Animal House maar wel voor de Canadezen van Modern Space. De groep tekende een contract bij Warner Music en dat betekent alvast een grote steun voor de groep. Daarnaast maken ze ook nog een leuke en opgewekte muziek die ons soms aan Circa Waves of evengoed The Vaccines doet denken. Meer dan 200.000 plays op Spotify later zit het wel snor voor de band.

YouTube / Twitter / Facebook

Indiepop: Day Wave

De jonge Jackson Phillips, zoals Day Wave in het echt heet, is in zeer korte tijd een lieveling geworden van de indiepop scene. Nauwelijks een jaar geleden verscheen zijn eerste single “Nothing At All”. Hij schrijft en produceert al zijn nummers zelf, en neemt alles op in zijn thuisstudio. Het zijn vlotte shoegaze/new wave popliedjes die gaan over de weg naar volwassenheid. Day Wave is momenteel druk aan het touren en deed ook Nederland en België aan. Hij is een artiest die heel snel groot gaat worden in 2016.

Facebook / Twitter / Tumblr

Electrosoul: Rationale

Met Rationale hebben we toch al één zekerheid in deze lijst. De man uit Londen werkte al samen met Bastille en bracht begin september zijn debuut-EP uit. Zijn neosoulstem verwerkt met chille beats zorgen ervoor dat hij een uniek geluid creëert dat de gewone man in de straat ook wel eens durft appreciëren. Daarnaast maakt de man ook remixes waardoor bepaalde nummers gewoon extra funk en extra soul krijgen, niceeee.

Twitter / Facebook / Instagram

Pop: Anne-Marie

Anne-Marie leende lange tijd haar stem aan de populaire hitjesfabrikant Rudimental. Dit jaar bewees ze dat ze het ook zonder de Britse elektronische band kan. Anne-Marie bracht een sterk samenhangende EP uit waarbij ze haar passie voor karate combineerde met een indrukwekkend staaltje zang. Later leverde ze nog enkele singles af waarin haar stoere kant nog meer tot plooi kwam. Als veelzijdige en vooral badass popartiest, klaargestoomd door haar vrienden bij Rudimental, zal ze dan ook 2016 háár jaar maken.

Facebook / Twitter / YouTube

Progressive Rock: Caverns

De New Yorkse band Caverns speelt een kruising tussen psychedelische rock en progressive rock. Het zijn stuk voor stuk sferische nummers die heel ruimtelijk geproduceerd zijn. En er is altijd plaats voor wat verrassende passages. Momenteel werkt de band aan hun debuutalbum met producer Warren Riker (van onder meer Cathedral, Santana en Fugees). Dus 2016 moet de doorbraak van Caverns worden.

 

Singer-songwriter: Isaac Gracie

Isaac Gracie (Den Isaac voor de vrienden) is een singer-songwriter afkomstig uit Londen. De man bracht nog maar één nummer uit maar die werd wel groots onthaald (Onder meer World Record bij Zane Lowe). Het is een gruizig nummer dat klinkt alsof het in de kleinste kelder tijdens de oorlog is opgenomen. Toch is dit roestige geluid het begin van een grote carrière voor de man. Hij heeft namelijk getekend bij Chess Club (Het label dat onder meer Mumford & Sons, Chet Faker, Jungle & Haim grootmaakte). Moet er nog meer gezegd worden? Dacht het niet! Alternatieve Singer-Songwriter kon hier Barns Courtney zijn.

Facebook / Twitter

Dreampop: Lastlings

11148753_879127675505547_6239892658112037628_n

Schattig, broer en zus die samen een groep oprichten. Het wordt pas nog indrukwekkender als die groep ook effectief goed klinkt. Lastlings doet je wegdromen van een hemelse wereld onder leiding van de zalige stem van de zus in het gezelschap. Van dit jonge duo zit de helft nog op school, maar toch maken ze in hun vrije tijd feeërieke muziek. Het duo uit Australië zou in 2016 wel eens een grote hype kunnen worden.

Twitter / Instagram / Facebook

Indie Folk: Lake Komo

Lake Komo laat zich niet zomaar in een hoekje stoppen. Hun dromerige muziek klinkt tegelijk opgewekt als emotioneel. Denk hierbij aan de dromerige sfeer van Bon Iver en de gelukkige muziek van Family Of The Year. Hun debuut-EP “Ritual” kwam dit jaar uit en nu is de groep van Lancaster verkast naar Manchester om daar hun eerste LP op te nemen. Die komt uit op Columbia Records dus we zitten hier alweer safe met een band die een geweldige toekomst tegemoet gaat.

Facebook / Twitter / YouTube / Site / Instagram

R&B: BOSCO

In 2008 kwam van Brittany Bosco de eerste EP “Spectrum” uit, met ietwat rauwe indie/soul nummers. Omdat ze zich niet meer herkende in haar oude ik, veranderde ze haar naam in gewoon BOSCO. Enkele maanden geleden kwam haar debuut EP “Boy” uit, met een jaren ’90 geluid: flinke bassen, strakke snare drums, en een sensuele stem. Het startsein voor een veelbelovende carrière. Haar single “PLYGRD” is geproduceerd door REO die ook met Beyonce en Lil Wayne werkte. 2016 is het jaar dat ze bij een groter publiek bekend gaat worden.

Tumblr / Facebook / Twitter / Instagram

Electropop: Lyel

Van de in Helsinki woonachtige Lyel verscheen begin dit jaar een dromerig electropop liedje “Waterproof” met lieve meisjesvocalen. Er volgt een videoclip, maar daarna is het even stil. Totdat enkele weken geleden de popballad “Raven” verscheen. Het feit dat er niet direct een opvolger kwam, duidt op een bewuste keuze van songs en carrièreverloop. Ze neemt haar tijd en dat belooft op termijn een eigenzinnige indie-popprinses, tredend in de Scandinavische voetsporen van Bertine Zetlitz, Oh Land, Annie en Robyn. Als Scandinavisch alternatief konden we hier ook Venior gezet hebben.

Facebook / YouTube / Twitter / Instagram / Site

Trap: Marshmello

Wat doet hij? Vette platen maken met een drop die door merg en been gaat. Waarom doet hij dit? Om mensen aan het dansen te maken. Waar doet hij dat? Voorlopig enkel in Amerika onder meer in het voorprogramma van zijn goeie vriend Skrillex. Hoe doet hij dit? Met een marshmello op zijn hoofd gaat hij all the way. Wie is het? Dat weet niemand en mysteries werken altijd in de DJ-Wereld (zie Daft Punk, Deadmau5) dus hou dat Marshmellohoofd maar in de gaten!

Facebook / Twitter / Instagram / Website / YouTube

Dance: Steve James

Dat Justin Bieber dit jaar een album uitbracht dat niet “slecht” was heeft iedereen wel al vernomen. Deze Steve James schopte het op dat album zelfs tot producer van de titeltrack. De jongeman is nog maar 17 jaar oud maar heeft dus al met een van de grootste sterren op deze plaat samengewerkt. Voorlopig bracht hij zelf nog maar één single uit maar zijn talloze remixen van onder meer The Weeknd en ZHU zijn ook de moeite!

Website / Twitter / Facebook / Instagram

Psychedelica: Antimatter People

Is dat jaar dan eindelijk het jaar voor Antimatter People? Wij gokken alvast van wel. Ok, het is al even stil rond het vijftal maar wij denken dat ze volop bezig zijn met hun debuutplaat. Hun muziek is wat te vergelijken met Tame Impala alleen zijn de mannen niet afkomstig uit Australië maar uit Londen. Temples is ook een naam die we kunnen noemen, kijk maar eens naar het haar van de zanger. Anyway, hun songs zitten zeer strak in elkaar en trippen kan je zeker, perfecte psychedelica dus.

Facebook

Grunge-Pop: Low Cut High Tops

Het grungerock geluid van David Burns, de jongeman achter Low Cut High Tops, heeft inmiddels voor heel wat rumoer gezorgd. En dat vinden we volledig terecht! Hij doet namelijk alles zelf en heeft een eigenwijze en speelse stijl. Zijn debuutalbum “Eh, Whatever” verschijnt op 22 januari 2016 en dat zal de belangstelling voor Low Cut High Tops alleen maar vergroten.

Twitter / Facebook

Metal: Black Peaks

De mannen van Black Peaks zeggen het al in hun naam dat hun muziek niet voor mietjes is. Schreeuwen hoort er dan ook bij. Denk hierbij aan de gruwelijkste horrorfilm maar dan toch net niet. Hierdoor is hun muziek ook zeer toegankelijk voor het publiek die van dit soort muziek houdt. Hun debuutplaat komt eind februari uit en daar zullen we wel eens stevig op tekeer durven gaan.

Facebook / Twitter / Instagram

Punk: So Pitted

12004118_959804710748048_9133081291331868177_n

Punk op Subpop, dat is een gouden combi. Denk hierbij aan Metz, Pissed Jeans of Strange Wilds. Onlangs is daar een nieuwe groep bijgekomen die gebruikt maakt van hetzelfde concept. So Pitted bracht nog maar één nummer uit maar hun “Rot In Hell” bevat wat je ervan verwacht. Een vuil nummer boordevol vernietigende gitaren en een agressieve zanger. So Pitted zal volgend jaar evenwel niet in de hel rotten omdat hun carrière een grote boost zal krijgen.

Facebook

Geschreven door Niels Bruwier (Rationale, Marshmello, Isaac Gracie, Modern Space, Lake Komo, Antimatter People, Black Peaks, Lastlings, So Pitted & Steve James), Marc Keijzers (Bosco, Low Cut High Tops, Lyel, Caverns & Day Wave) en Tine Verschueren (Anne-Marie).

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Oscar and the Wolf, Anne-Marie, Froukje en meer naar Lokerse Feesten

Het festivalseizoen is nog ver weg, maar de Belgische festivals schakelen de laatste weken een versnelling hoger met aankondigingen om het aftellen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello & venbee - "No Man's Land"

Marshmello stond een tijdje lang aan de top van de EDM-industrie, maar die periode durven we nu wel voorzichtig vergane glorie te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello, P!nk & Sting - "Dreaming"

Soms denk je wel eens: nu hebben we de gekste samenwerkingen wel allemaal gehad. Maar kijk, die gedachte kan bij deze meteen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.