Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Heron Oblivion

heronoblivion_2015_promo_01_photo_alissaanderson_2203x1500_300-640x436

Heron Oblivion is een soort mini supergroep afkomstig van de westkust van de Verenigde Staten. De groep bestaat uit leden van Comets On Fire, Espers, Sic Alps en Assemble Head In Sunburst Sound. Voor de echte liefhebbers is dat Meg Baird (deze zomer nog te zien op Leffingeleuren), Ethan Miller, Noel Von Harmonson en Charlie Saufley. Wat deze artiesten allemaal samen doen, is iets buitenaards. De psychedelica druipt ervan af. Geen wonder dus dat ze getekend hebben bij Sub Pop, het label voor psychedelisch talent. De eerste single “Oriar” komt meteen binnen met gierende gitaren en zo gaat het hele nummer eigenlijk door. Zang komt er bijna  niet aan te pas maar dat blijkt helemaal niet nodig te zijn. De gitaren zijn zo zalig en zo vernietigend dat dit nummer bulkt van de psychedelica en riffen. Toch is de zalvende stem van Meg Baird een liefdevol tussendoortje die dit nummer volledig maakt. Denk bij Heron Oblivion aan Moon Duo of  Spaceman 3. De EP komt uit op 4 maart.

Facebook / Twitter

 

15 december 2015

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief