Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Demon In Me

Demon In Me

Enkele dagen geleden bracht de Amerikaanse band ‘Demon in Me’ een nieuwe single uit genaamd ‘Sink Or Swim’. Geen paniek als je nog nooit van de band hebt gehoord, je bent vast niet alleen. Als je daarentegen wel al hebt gehoord van deze band weet je vast al wat je kan verwachten van deze nieuwe single. Demon In Me is een nieuwkomer in het genre ‘alternatieve rock’. Deze band is vergelijkbaar met The Used en I the Mighty.

Sink Or Swim laat er geen gras over groeien. Het lied begint meteen met een kleine openingssolo, opgevolgd door een zacht beginnende strofe. Gedurende het volledige lied blijft de band hetzelfde ritme aanhouden. Korte solo’s wisselen elkaar af met zachte delen, die op hun beurt weer overvloeien naar een mooi samenspel van gitaren, bass, drum en zang. De tweede stem in het lied doet je denken aan een vrouwenstem, wat onmogelijk is omdat de bandleden enkel mannen zijn. Dit kan verwijzen naar de relatie tussen de zanger en de vrouw waarover gezongen wordt.

Het verhaal in het lied is voor velen onder ons wel bekend: een liefdesverhaal waarbij er sprake is van jaloezie en gebroken harten. Ook is er een toets van Shakespeare’s werk ‘Hamlett’ te bespeuren in de openingszinnen.

Een verhaal dat tot ieders leefwereld kan behoren, het muzikale dat je het lied meteen opnieuw doet opzetten vormen samen een mooi geheel. Voor nieuwkomers tot dit genre is dit een zeer goed begin. Een mooie start voor een nieuwe band.

Facebook / Twitter / Instagram

https://soundcloud.com/demoninme/sinkorswim

3389 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Cool Party"

Nog geen maand na de release van “Bad Kid” is het Luikse Cocaine Piss-geweld weer alomtegenwoordig, noisy en disruptief met hun nieuwste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.