Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Demon In Me

Demon In Me

Enkele dagen geleden bracht de Amerikaanse band ‘Demon in Me’ een nieuwe single uit genaamd ‘Sink Or Swim’. Geen paniek als je nog nooit van de band hebt gehoord, je bent vast niet alleen. Als je daarentegen wel al hebt gehoord van deze band weet je vast al wat je kan verwachten van deze nieuwe single. Demon In Me is een nieuwkomer in het genre ‘alternatieve rock’. Deze band is vergelijkbaar met The Used en I the Mighty.

Sink Or Swim laat er geen gras over groeien. Het lied begint meteen met een kleine openingssolo, opgevolgd door een zacht beginnende strofe. Gedurende het volledige lied blijft de band hetzelfde ritme aanhouden. Korte solo’s wisselen elkaar af met zachte delen, die op hun beurt weer overvloeien naar een mooi samenspel van gitaren, bass, drum en zang. De tweede stem in het lied doet je denken aan een vrouwenstem, wat onmogelijk is omdat de bandleden enkel mannen zijn. Dit kan verwijzen naar de relatie tussen de zanger en de vrouw waarover gezongen wordt.

Het verhaal in het lied is voor velen onder ons wel bekend: een liefdesverhaal waarbij er sprake is van jaloezie en gebroken harten. Ook is er een toets van Shakespeare’s werk ‘Hamlett’ te bespeuren in de openingszinnen.

Een verhaal dat tot ieders leefwereld kan behoren, het muzikale dat je het lied meteen opnieuw doet opzetten vormen samen een mooi geheel. Voor nieuwkomers tot dit genre is dit een zeer goed begin. Een mooie start voor een nieuwe band.

Facebook / Twitter / Instagram

https://soundcloud.com/demoninme/sinkorswim

2993 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents - "Baby Doncha Know"

De orginele punk-rage uit de jaren zeventig en tachtig heeft ongeveer even lang geduurd als deze coronapandemie, en toch blijft het nalatenschap…
FeaturesInterviewsUitgelichtWedstrijden

Interview Ashnikko: ‘Wanneer ik een liedje schrijf, voel ik me zo high als een garnaal’

Drie maanden geleden bracht singer-songwriter Ashton Nicole Casey, die de artiestennaam Ashnikko draagt, haar eerste mixtape DEMIDEVIL uit met enkele weken terug…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pandamic - "Bus"

Pandamic (niet ‘pandemic’ gelukkig, want daar hebben we even genoeg van) voelt aan als een feestje in de Verenigde Staten in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.