Ontdekkingen van "Den Beir"

Te ontdekken: Ex Libras

Ex Libras is een muziekgroep afkomstig uit het westen van Londen (want die stad is echt heel groot dat het in windrichtingen wordt onderverdeeld). De groep bracht zes jaar geleden hun debuutplaat uit, maar sindsdien verdwenen ze van de radar. Tot vorige week, wanneer de band een nieuwe EP uitbracht genaamd “Woe”. De titeltrack van dit nummer gaat meteen door merg en been en verwoest alles op zijn weg. Denk aan de bombast van Muse en Zornik en het minimalisme van Explosions In The Sky. Het blijkt de perfecte opener van de EP want de volgende twee nummers maken gebruik van net hetzelfde ingrediënt. Een zachte opbouw en een bombastisch einde. Maar zoals vele goeie dingen komt ook bij “Woe” het beste op het eind. “Underachiever” is een fragiel nummer dat zich als een echt Post-Rock nummer in je oren wringt er zelfs op het einde niet meer uit raakt. Er is één zekerheid aan het eind van deze EP: De pauze heeft Ex Libras duidelijk goed gedaan, nu wachten op een nieuw full album!

Site / Facebook / Twitter / Last.fm / YouTube / Instagram

19 oktober 2015

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief