Nieuwe singles

Overzicht van “Den Beir” – Augustus 2015

Nieuwe singles

Overzicht van “Den Beir” – Augustus 2015

Het is weer die tijd van het jaar. Het begin van de maand september! Dat betekent, een overzicht van wat er allemaal is gebeurd in de maand augustus, kwestie van jullie op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes in muziekland. Eerst en vooral enkele opvallende gebeurtenissen:

Zoals iedere maand zijn het enkel de grote namen die opvallend in de picture worden gezet. Maar van Lenny Kravitz was het toch even geleden dat we iets van hem gehoord hadden. Het geen dat we dan ook zagen van de man was iets “Speciaal”. We maken er geen woorden meer aan vuil, de foto is al vuil genoeg. Zijn goede vriend Steven Tyler was alvast onder de indruk.

Een andere man die altijd een mening klaarheeft is Noel Gallagher, dit keer had hij commentaar op Apple Music. Hij vergeleek de streamingsdienst met George Orwell en lijkt niet gelukkig met het feit dat artiesten zelf afspeellijsten kunnen maken. Volgens hem moeten artiesten bezig zijn met het maken van muziek, die Noel toch.

Een andere rocker die iets opvallends deed deze maand is Ryan Adams. De man besloot om het album “1989” van Taylor Swift integraal te coveren. Wij zelf zijn niet de grootste fan van Taylor, maar wat Ryan in de teasers al liet horen beloofd veel. Het album is nu klaar, binnenkort zullen we het hoogstwaarschijnlijk horen!

Nu we toch over Taylor Swift bezig zijn kunnen we naadloos overgaan naar Ed Droste, de zanger van Grizzly Bear. Die verloor zijn respect voor St. Vincent en Beck nadat ze samen met Taylor op het podium kwamen. Hij vond dit nodig om dat aan de wereld te laten weten en tweette dan ook het volgende:

Toen zat het spel op de wagen en begon een massa aan fans van Taylor de man uit te schelden. Daarnaast begon Alana Haim zich ook te moeien met alles. Ze was goeie vrienden met Edward, maar ontvolgde hem na dit incident, want ze is duidelijk betere vrienden met Taylor Swift. Dat was duidelijk de stap te ver voor de man en hij besloot zijn Twitter te verwijderen.

Daarnaast kwam Haim ook in het nieuws door hun remix van Tame Impala’s “Cause I’m A Man”. Voor ons lijkt het vooral een cover, maar oordeel vooral zelf!

Iets helemaal anders nu, maar toch nog steeds in de celebrity-wereld zijn The Vma’s. De muziekvideo’s die daar met de prijzen gaan lopen zijn totaal irrelevant en sowieso van de grootste celebrity’s (Taylor Swift won veel prijzen). Maar wat er op en naast het podium gebeurt is veel pittiger. Zo veroorzaakte Nicki Minaj een ruzie met Miley Cyrus (de presentatrice van de avond), viel Miley Cyrus weeral op door haar gewaagde kledij en bracht diezelfde Cyrus haar nieuwe plaat uit. Maar het opvallendste nieuws kwam van, hoe kan het ook anders, Kanye West. Die maakte bekend dat hij in 2020 voor president zou gaan, of dat aan de weed lag die hij had gerookt is nog maar de vraag, maar Yeezus als president is alvast iets unieks.

Wie nog niet aan bod kwam zijn de Foo Fighters, maar ook zij kwamen deze maand weer volop in het nieuws. Eerst en vooral doken er beelden op van Taylor Hawkins die op 15-jarige leeftijd al een stevig potje kon drummen.

Daarnaast deden de Foo Fighters hun naam alle eer aan en vochten ze terug tegen de Westboro Baptist Church. Dat is een Amerikaanse groep die zowat alles haat wat niet door god is aanvaard (abortus, homo’s,…). De kerk bevindt zich vlakbij de concertzaal waar de groep optreed en zoals gewoonlijk besloten ze te protesteren. Foo Fighters haalden daarop het heilige Rick Roll-wapen boven. Hierdoor werden ze bij de Westboro Baptist Church alweer verslagen door de Foo Fighters.

Om af te ronden nog dit:

Schermafbeelding 2015-08-31 om 15.39.59

In de maand augustus deed iedereen zijn best om een goed album uit te brengen, maar in een top 10 kunnen maar tien albums zitten natuurlijk en dit zijn ze!

  1. Beach House – Depression Cherry

  1. Silicon – Personal Computer

  1. Atlas Genius – Inanimate Objects

  1. Ultimate Painting – Green Lanes

  1. La Luz – Weirdo Shrine

  1. Kagoule – Urth

  1. The Bohicas – The Making Of

  1. Spector – Moth Boys

2. 

  1. Foals – What Went Down

Om af te ronden de felbegeerde top 50 van nummers die in augustus uitkwamen.

Deze haalden de lijst niet, wegens niet beschikbaar op SoundCloud:

Tot volgende maand beste vrienden van “Den Beir”!

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent - "Broken Man"

Je hebt artiesten die gewoon hun ding doen, en je hebt er die er altijd een kunstzinnig randje aan proberen toe te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - "Bandit"

Is er iemand in hiphopland met betere hooks dan Don Toliver? Het zullen er in elk geval niet veel zijn, want de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret strikt o.a. Paolo Nutini, St. Vincent en Vince Staples!

En daar is Best Kept Secret eindelijk weer met een hoop nieuwe namen. Maar liefst zeventwintig worden er vandaag aan de line-up…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.