banner

Features

Overzicht van “Den Beir” – Mei 2015

Beste vrienden van “Den Beir”.

Het is weer die tijd van het jaar. Het begin van de maand juni! Dat betekent, een overzicht van wat er allemaal is gebeurd in de maand mei, kwestie van jullie op de hoogte te houden. Eerst en vooral enkele opvallende gebeurtenissen:

Paul McCartney vergelijkt het werken met Kanye West als werken met John Lennon. Al klinkt de samenwerking “Only One” toch net iets anders dan “Let It Be”, waar het nummer volgens Paul op gebaseerd zou zijn. Vergelijk vooral zelf:

VS

Wij opteren toch voor het laatste!

Dat Tidal al enkele maanden niet meer uit het nieuws te slaan is, is slechts een understatement. In de maand mei vooral dankzij hun exclusief clipje met Nicky Minaj & Beyonce. Maar ook door Jack White die de streamingsdienst verdedigd en zegt dat het niet enkel de grote sterren verdedigd. Maar Noel Gallagher heeft daar kennelijk een andere mening over enkele leuke quote’s over zijn mening ivm Tidal: “Do these people think they’re the fuckin’ Avengers? They’re going to save the fuckin’ world!” en “[Tidal] were like, ‘We’re going to fuckin’ save the music business.’ And I’m just sitting there thinking, ‘You might want to write a decent chorus for a fuckin’ start.’”  De broer van Noel, Liam liet dan weer weten dat een reünie van Oasis wel degelijk mogelijk is maar dan zonder Noel! Jammer dat we dit nooit meer live zullen horen dan, toch niet met beide leden in de groep!

Nog enkele korte wist je datjes: Brandon Flowers liet de wereld weten dat hij The Killers de beste band vind van de afgelopen 15 jaar, Surfer Blood werd bestolen en wel het geld dat ze hadden opgespaard om hun gitarist te helpen met zijn kankerbehandeling.

Enkele leuke filmpjes: De dochter van James Hetfield komt mee op het podium om een nummer van Adele te coveren! Gewaagd van de Metallica-frontman!

Ryan Adams, nee niet Bryan Adams, is dan uiteindelijk onder de druk bezweken en heeft een nummer van die laatste gecoverd. Het alom bekende Summer Of 69′. Dit in het “Ryman auditorium”, niets speciaals dacht u? Wel enkele jaren terug had Ryan daar een fan weggestuurd omdat die “Summer Of 69” bleef aanvragen. Een gemiste kans voor die fan als hij er dus dit keer niet was.

Ten laatste staan we nog eens stil bij een legende die we deze maand zijn verloren. BB King één van de bekendste Bluesartiesten ter wereld en is op 89-jarige leeftijd overleden. Voor degene die hem niet kennen moet zeker eens naar onderstaand nummer luisteren. BB King beïnvloede onder meer Lenny Kravitz, Santana, ZZ Top, Fleetwood Mac, U2, Cream en zelfs Jimi Hendrickx. Zonder hem hadden deze en bijgevolg vele andere gitaarbands niet bestaan!

TOP 10 ALBUMS MEI 2015

1. Thee Oh Sees – Mutilater Defeated At Last

2. Metz – II

3. Palma Violets – Danger In The Club

4. Best Coast – California Nights

5. The Vaccines – English Graffiti

6. God Damn – Vultures

7. Pinact – Stand Still and Rot

8. Penguin Prison – Lost in New York

9. And So I Watch You from Afar – Heirs

10. Unknown Mortal Orchestra – Multi-Love

Om te eindigen, de apotheose. De 50 beste nummers van de afgelopen maand, allemaal in een handige afspeellijst op SoundCloud gegoten! Vergeet niet om te delen!

Liedjes die niet op SoundCloud staan worden natuurlijk ook niet vergeten!

Tot volgende maand, voor een nieuw overzicht!

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adele - 30 (★★★½): Witte trouwjurk met roet op

Het is 4 maart 2008 en een hoopje mensen verzamelt zich in de AB Club voor een optreden van een Britse zangeres…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beyoncé - "Be Alive"

Haar laatste eigen studioalbum dateert dan al uit 2016, toch kijkt de wereld nog steeds geduldig en met grote ogen naar Beyoncé….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Killers vervoegt de affiche van Rock Werchter 2022!

Rock Werchter lijkt opnieuw in zijn gebruikelijke ritme te vallen en zo krijgen we ook deze week een nieuwe naam voor de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.