Maak kennis met Marriage Material, een gitaarvrije band uit Boston. Al moeten we dat gitaarvrij toch met een korreltje zout nemen, want een basgitaar is er wel degelijk aanwezig. Vandaag bracht deze band hun debuut-EP uit. Om het simpel te houden kreeg deze dan ook de naam “Marriage Material”. Zelf omschrijven ze hun sound als “Chunky drumbeats, thick bass lines, SUPER danceable key and synth melodies, and dynamic group vocals.” En daar kunnen wij ons mee tevreden stellen, Indie Pop die niet te veel pop bevat maar ook niet te veel Indie. De band balanceert in het midden van dit alles, en dat maakt hen uniek. Op al hun nummers komt wel de overheersende klank van de synths naar boven, al is deze vooral diep en zwoel in het begin en opwindend en opwekkend op het einde (van de EP). Om toch te vergelijken met een aantal bands doen we dit het best met Maximo Park en The Naked And Famous en zelfs Ellie Goulding al kruipt er, weliswaar zeer subtiel, ook een beetje Franz Ferdinand bij. Beste nummers zijn “Triangles” en “We’ll Talk Later”. Maar laat het vooral niet op de volledige EP te beluisteren, het is ten slotte korter dan een cd.

Facebook
Twitter
SoundCloud
Site

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kaeto - "Good Morning"

Er komt de laatste tijd behoorlijk wat muzikaal talent uit Schotland. Denk bijvoorbeeld maar aan Joesef en aan TikTok-sensatie Katie Gregson MacLeod….
InstagramLiveRecensies

Bastille @ Vorst Nationaal: Popshow volgens het boekje

Bijna tien jaar na hun doorbraak met megahit “Pompeii”, vier albums en vele festivals later, lijkt de ster van Dan Smith en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.