Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

De Grootste Dilemma’s op Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret Festival op het domein de Beekse Bergen in Hilvarenbeek brengt sinds de eerste editie in 2013 een volwaardige volksverhuizing van Belgen op de been. Voor de derde editie dit jaar is dit ook weer zo. Vandaag werd de line-up afgerond met onder meer  met onder andere Cashmere Cat, Fidlar, Rats On Rafts, Larry Gus, Cheatahs, Stuff., Boxed In, Drenge, God Damn, Sekoia en Rhodes en een blokschema opgesteld. En zoals bij ieder festival zullen ook hier harde noten gekraakt moeten worden, een overzicht.

Matthew E. White vs. Rhodes

Matthew E. White, een Amerikaanse zanger met een fantastische zwoele stem. Zijn nieuwste album “Fresh Blood” kwam onlangs uit en kon op lovende kritieken rekenen. Ook zijn debuut “Big Inner” werd overal bejubeld. De zanger zingt een beetje in het genre van The National. Een grote meneer dus die je aan het werk kan zien, maar er is ook Rhodes. Een nieuwe singer-songwriter die al verschillende prachtige singles uitbracht. Onder meer “Breathe” en “Turning Back Around” zijn pareltjes. Vergelijken doen we graag met Tom Odell, maar dan veel beter. Hierdoor wordt het moeilijk kiezen tussen deze twee singer-songwriters maar gaat mijn keuze uiteindelijk toch naar het beloftevol talent van Rhodes!

Death Cab For Cutie vs. Daniel Wilson

Death Cab For Cutie is een gevestigde waarde in het muzieklandschap. Ben Gibbard, zanger van de groep, maakt fantastische rocknummers die zelfs kunnen ontroeren. Helende muziek, wat misschien wel nodig zal zijn als je net uit je bed komt. Daniel Wilson is dan weer een nieuwe Amerikaanse soul-zanger die met “Boy Who Cried Thunder” een prachtige EP uitbracht. Zijn donkere afkomst doet hem een eigen zware stem creëren. Volgens verschillende pers is dit één van de beloftes van 2015. Mijn keuze gaat naar Daniel Wilson, omdat er ook eens wat soul moet gezien worden!

Ride vs. Boxed In

Ride is net zoals Noel Gallagher’s High Flying Birds, die ook spelen op dit festival, een echte Britpop band. Maar in tegenstelling tot Noel Gallagher met Oasis, doen zij wel een reünieconcert. De shoegazeband is een fenomeen live en het is hun eerste tour in 20 jaar. De moeite dus om hen eens te checken, maar ook Boxed In speelt op dat moment. De Britse producer maakte nummers voor Lily Allen en Lianne La Havas maar bracht begin dit jaar zijn eigen album uit. Een mix van Hot Chip en New Order die in een nieuw kleedje wordt gestoken. Dit is dan ook de reden waarom ik voor het nieuwe talent Boxed In kies, ik ken helemaal niets van Ride!

First Aid Kit vs. Alvvays

First Aid Kit zijn twee zusjes uit Zweden die met hun muziek terug naar de basics van Folk gaan. Een mix tussen Fleet Foxes en Dolly Parton. De zusjes zijn bekend over heel de wereld dankzij hun mooie samenzang. Maar er is ook Alvvays die op SXSW bij de beste bands behoorden. Terecht? De Canadese groep maakt indie rock van de bovenste plank. Live klinken ze zelfs nog beter dan op cd, vandaar dat ik Alvvays verkies boven First Aid Kit.

Future Islands vs. Bass Drum Of Death

Future Islands is een fenomeen live. Dit dankzij de onsterfelijke zang van Samuel T. Herring. Bij hun eerste optreden op David Letterman maakten ze een zeer grote indruk op hem. Zo groot dat ze zelfs een vaste waarde zijn geworden bij hem. Bass Drum Of Death maakt hun naam letterlijk waar: hevige garagerock met een zware bass. Al wie eens nood heeft aan een moshpit en eens stevig wil headbangen kan Bass Drum Of Death checken en ook ik zal daar te zien zijn, gewoon omdat het kan.

Royal Blood vs. Ariel Pink

Royal Blood, wie ze niet kent leefde het afgelopen jaar hoogstwaarschijnlijk in een grot. Ze zijn gevraagd als voorprogramma voor Foo Fighters en maakten met “Figure It Out”, luide gitaren nog eens populair op de radio. Dat slechts met twee (!) man, live fantastisch om te zien. Op hetzelfde moment speelt ook de gekke bende van Ariel Pink. Hun muziek leunt een beetje aan bij The Flaming Lips en live doen ze allerlei gekke dingen. Wie een overdreven geklede drummer wil zien moet naar Ariel Pink gaan. Toch gaan wij voor de populariteit en kies ik voor de fantastische rock van Royal Blood.

Best Kept Secret vindt plaats op 18, 19 en 20 juni met Alt-j, The Libertines en Noel Gallagher’s High Flying Birds als headliners, tickets zijn nog steeds beschikbaar!

Meer Info Hier

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bass Drum of Death - "Head Change"

De Amerikaanse garageband Bass Drum of Death is al lang geen onbekende meer bij de liefhebbers van gitaarriffs. Hun debuutalbum mocht vorig…
InstagramLiveRecensies

alt-J @ Vorst Nationaal: De droom doorprikt

Het succesverhaal dat alt-J heet, begon zo’n vijftien jaar geleden in de woonkamer van frontman Joe Newman met een goede kruik glühwein….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR - "Taste the Money"

Vrijdag is niet alleen frietjesdag in de meeste huishoudens, het is ook de dag waarop veel bands nieuwe nummers droppen. Nu is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.