Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 9 – 15 Februari

Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 9 – 15 Februari

Filmpje van de week

In mijn shortlist stonden deze week meer dan 30 filmpjes, een record! De tweede week van Februari was dus zeker deze van de videoclips. Uit deze shortlist heb ik de 15 beste geselecteerd met helemaal onderaan het beste clipje. Er waren heel veel clipjes dus het was moeilijk om te beslissen maar de teerling is geworpen dit zijn de filmpjes van de week! Ook deze keer begin ik met enkele filmpjes die de lijst niet haalden maar muzikaal toch de moeite zijn: Findlay – Electric Bone, Hot Chip – Huarache Lights, The Soft Moon – Far, Being There – Generator & The Slow Show – Bloodline

THE ART OF SLEEPING – CRAZY

Crazy is een GE-WEL-DIG nummer van de Australische band Art Of Sleeping. Dit nummer werd vorig jaar al uitgebracht en deze week werd het vergezeld van een bijhorend clipje. In het clipje zie je de bandleden op tour. Voor de liefhebbers van mannen met baarden. Het nummer maakt hier het filmpje!

JUNGLE – JULIA

Jungle heeft een nieuwe single. Het aanstekelijke Julia wordt net zoals alle voorgaande singles vergezeld met een clipje. En ook in dit clipje staat dansen centraal. Het zijn weliswaar zeer speciale dansen die dit keer de bovenhand nemen. Meedansen is toegelaten.

Jungle komt op 31 maart naar Trix en op 25 juni naar Rock Werchter

MOUNTAIN BIKE – IS THAT ALL ABOUT MONEY?

De Walen van Mountain Bike vervolledigen met hun rommelige garage-punk het lijstje waar ook Ty Segall in thuishoort. Hun clipje toont hoe kinds ze zich voelen. Eigenlijk is het ook wel grappig. Fragmenten van de tour zijn ook te zien. Wie van deze tour wil genieten kan op 6 maart naar AB gaan.

BRNS – MANY CHANCES

Eén Belg in de lijst zou ondervertegenwoordigd zijn. Vandaar dat BRNS ook een clipje uitbracht. De Brusselaars maakten een animatiefilmpje bij hun single Many Chances. Over de schoonheid van de natuur en vooral de schoonheid van hun muziek. Ook BRNS doet nog enkele concerten in België. Hieronder een overzicht.

Sat 07 Mar 2015 L’Alhambra Mons, Belgium
Fri 13 Mar 2015 De Kreun Kortrijk, Belgium
Sat 04 Apr 2015 [PIAS] NITES 2015 Brussels, Belgium
Wed 13 May 2015 Handelsbeurs Ghent, Belgium

BEAR’S DEN – AGAPE

Van een Belgisch onderonsje gaan we over naar de kust van Bantham, Devon. Daar nam Bear’s den hun laatste single “Agape” op van hun debuut Islands. Aan dit strand zinken de leden van Bear’s Den weg ik het zand. Tot ze uiteindelijk verdwijnen, weg Bear’s Den!

YOUTH MAN – SKIN

Hoe korter een nummer, hoe makkelijker het is om een clipje te maken dachten de mannen van Youth Man. Het clipje duurt 1min30 sec en daar gebeurt zoveel in dat je het gewoon moet bekijken.

PEACE – IMAGINARY

Peace is goed op weg om bij ieder nummer van hun nieuw album “Happy People” een videoclip te maken. Maar als het blijven zulke pareltjes zijn mogen ze dat van mij doen! Dit keer is het iets met handen.

Peace komt op 3 Maart naar de Botanique.

MNEK – THE RYTHM

Mnek die in een supermarkt gaat werken. Dat blijkt geen goed plan, toch niet voor de kassa. Iedereen in de supermarkt gaat aan het dansen wat dan weer goed is voor de spieren.

FLORENCE + THE MACHINE – WHAT KIND OF MAN

Misbruik van de vrouw, dat tast Florence in haar nieuwe video aan de tand. Het is soms schokkend, maar vooral een mooi nummer.

Florence + The Machine speelt op 25 juni in Werchter.

SPIRIT CLUB – DUSTER

Die van Wavves hebben een nieuwe band opgericht. Spirit Club heet hij. Hun eerste single wordt vergezeld met een triestig videoclipje. Een surfer overleed en ze gaan naar de begrafenis, maar er is hoop!

SIGMA – HIGHER

Labirinth verzorgt de vocals. Jammer dat het filmpje niet in een doolhof is dan! Het zijn vooral veel snowboarders die stunts doen in het filmpje. En Labirinth die in de sneeuw wandelt.

THE EDEN PROJECT – JUPITER

Veel mooie beeldjes van de stad worden geschoten in het filmpje. We zien telescopen in de verte. Jammer dat we jupiter niet van dichtbij te zien krijgen. Ojaa, er durft ook eens iemand te gaan zweven.

Nu komt de top 3 van deze week, dit is uitzonderlijk omdat er zoveel goeie filmpjes waren deze week. Ook omdat deze top 3 in een andere week misschien wel nummer één was!

3. DEATH CAB FOR CUTIE – BLACK SUN

Death Cab For Cutie toont het verschil aan tussen een stuntman en een grote ster op een filmset. Je kan het al raden, de stuntman wordt behandelt alsof hij niets waard is, de superster alsof hij een superster is.

Death Cab For Cutie speelt op 26 juni op Rock Werchter

2. ROOMRUNNER – KARN

Als dit clipje met een beter nummer zou vergezeld zijn was dit met stip nummer één. Helaas is het nummer niet zo denderend. Het clipje daarentegen is van topniveau. De wereld moet gered worden van een reuzenmug, Lachen geblazen!

1. ARCTIC LAKE – LIMITS

Let op! Dit clipje is niet voor gevoelige kijkers. Hou je tranen maar al klaar want dit is een zeer emotioneel nummer. Een krantenbezorger wordt verliefd op een meisje waar hij iedere dag langskomt. Plots verdwijnt ze. De rest is aan jou om te bekijken. De Soundtrack is perfect om het nóg emotioneler te maken!


 

3685 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (★★★½): Terug op het juiste spoor

De Amerikaanse rockband Kings of Leon bestaat al ruim vijfentwintig jaar en heeft gedurende die tijd de ups en downs van de…
AlbumsRecensies

Jessica Pratt - Here in the Pitch (★★★★): Schoonheid in de schemering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.