Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Ontdekkingen van “Den Beir” 3

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Ontdekkingen van “Den Beir” 3

Windows Phone_20150204_003_fotor

De derde editie van Ontdekkingen van “Den Beir” start met een band die hun nummers beter in de zomer zou uitbrengen.

HUON KIND

Dit duo maakt nummers waarmee je jou meteen op een jacht in de zon met een cocktail waant. Stil zitten kan niet bij hun nummers, deze disco-funk is perfect voor iemand op te vrolijken. Nog maar twee singles uitgebracht, maar laten we vooral hopen op meer! Het duo klinkt als Sam Sparro & Phoenix.

Facebook
Twitter
SoundCloud
Site

GENGAHR

Gengahr is geen nobele onbekende meer want ging meer op de recentste tour van Alt-J. Maar hun sound is wel volledig anders, ze klinken meer als Tame Impala. En dat is goed! Deze band heeft al veelbelovende singles uitgebracht. Het is uitkijken naar hun debuut waar vooralsnog geen datum voor bekend is.

Facebook
Twitter
SoundCloud

LONE COAST

Lone Coast is het alter ego van Mike Ghazarian die opereert vanuit Chicago. Veel is er niet over geweten. Wel dat zijn dreampop ons in hogere sferen kan brengen. En dat de debuutsingle veelbelovend klinkt. “Stay Awake” mag je letterlijk nemen, want dit nummer moet je gewoon uitluisteren. Grooves en een melodische gitaar is al wat hij nodig heeft om van Lone Coast een uitstekende “band” te maken. Uitkijken naar meer!

Facebook
Twitter
SoundCloud

WAAX

Voorlopig nog maar één single uitgebracht. Een nummer dat ondertussen al bijna een jaar oud is. Deze Australische band stond al in het voorprogramma van Kingswood. Het zou wel eens goed kunnen dat deze punk-band een nieuw nummer op de wereld loslaat in de toekomst. Met een vrouwelijke zangeres heeft de band veel weg van Deap Vally en Hole.

Facebook
Twitter
SoundCloud

GET INUIT

10376728_779922752063328_6723348284044327897_n

Deze Britse punk-rock band heeft onlangs hun eerste EP “001” uitgebracht op Alcopop Records. Met een geluid die zowel bij Vampire Weekend en Fidlar aanleunt kunnen ze vele kanten uit. Hun nummers zijn zeer aanstekelijk. Hopelijk te zien op een festival deze zomer.

Facebook
Twitter
SoundCloud

KID ASTRAY

10993094_841520329227275_8618092447134408155_n.jpg

Van de harde punk naar de vrolijke indie-pop, het is maar een kleine stapt. De Noren van Kid Astray hebben al verschillende singles en één EP op hun naam. Ze stonden zelf al op Eurosonic Noorderslag. Maar op 16 maart komt er eindelijk een debuutalbum! “Home Before the Dark” zal het album heten, wat toepasselijk is op hun muziek die de zon doet schijnen. De eerste single van dat album “Still Chasing Nothing” klinkt alvast veelbelovend. Andere tips zijn “The Mess” & “The Best Of Us”

Facebook
Twitter
SoundCloud
Site

ALFIE CONNOR

10411259_601522743282320_3502821953571377054_n.jpg

De uit sheffield afkomstige singer-songwriter is 24 jaar oud en zijn eerste single “Stranger” werd voor op Zane Lowe gedraaid als “next hype”. Met zijn hoge stem maakt hij prachtige nummers. Een mix van pop, rock en folk maken hem tot een goudhaantje. Vergelijken doen we best met James Vincent McMorrow en RHODES.

Facebook
Twitter
SoundCloud

LISBON

Omdat we nog maar één indie-pop band hebben gehad in de lijst moet er nog één worden toegevoegd. Lisbon vervoegt het lijstje van Little Daylight en St. Lucia. Onlangs werd het vierde nummer van de band uit Newcastle uitgebracht. Alweer een uptempo nummer met een stem zoals Pete Doherty. Ook “Rio” is een aanrader, dit nummer blijft in je hoofd zitten vanaf de eerste luisterbeurt!

Facebook
Twitter
SoundCloud
Site

JODIE ABACUS

10557260_441795125974550_1737290005302401969_n.jpg

Eindigen doen we met twee soul-gerichte artiesten. Jodie Abacus heeft nog maar één single uitgebracht maar het is een prachtig soul-pop nummer. Veel weten we niet van de zanger uit Londen. We hopen alleen maar dat hij nog meer zulke nummers zal maken want “I’ll Be That Friend” is echt genietbaar.

Twitter
SoundCloud

KEITH JAMES

Met Keith James zijn debuutsingle “Not My Day” is er een instant-hit gemaakt. Dit feel good nummer zing je meteen mee, een echte oorworm. Met een stem zoals Barry White en een nummer zoals Cee Loo Green’s Fuck You kan het dan ook niet mis gaan. De Amerikaan hou je best in de gaten, binnenkort op een radio bij jou in de buurt!

Facebook
Twitter
SoundCloud
Site

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nilüfer Yanya — "Call It Love"

Wie nog eens wat verfrissende en vernieuwende indiepop wil horen, is bij Nilüfer Yanya al enkele jaren aan het juiste adres. Albums…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Liza Lo - "Confiarme"

De Amsterdamse Liza Lo timmert rustig maar zeker aan haar muziekcarrière. Momenteel staan er twee ep’s op haar naam, gevuld met een…
AlbumsRecensies

Channel Tres - Head Rush (★★★½): Alle muren gesloopt

Al een zestal jaar krijgen we het van Channel Tres letterlijk op de heupen. In 2018 scoorde hij met “Topdown” en “Controller”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.