Ontdekkingen van "Den Beir"

Te ontdekken: Siskiyou

Deze Canadese folk-band is een verborgen schat. Onlangs werd hun derde album “Nervous” uitgebracht. Twee leden van de band waren lid van The Great Lake Swimmers. Dit geluid keert ook terug in Siskiyou. De stem is zeer specifiek en valt meteen te herkennen. Het is een soort nasale stem die perfect bij de muziek van de band past. Op hun debuut was het nog een duo, op hun tweede en derde album werd het een volwaardige band. Hoe robuust het debuut klinkt, zo vernieuwend klinkt het nieuwe album. Wanneer ze vroeger echt tot de essentie terugkeerden hebben ze nu meer speling. Hierdoor krijg je meer blaasinstrumenten en samenzang. Hun drie albums werden via Constellation Records uitgebracht. Hieronder vind je enkele van hun beste nummers.

Facebook
Twitter
Site

5 februari 2015

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief